Popcorn nebo cottage. Po těchto potravinách nepřiberete

Existují nějaké dobroty, kterých můžete prakticky sníst, kolik chcete, aniž by se to negativně projevilo na vaší hmotnosti? Existují! Následující potraviny mají velmi nízkou kalorickou hodnotu, takže si jejich kvůli jejich mlsání nemusíte dělat výčitky!

Řapíkatý celer

Tahle křupavá dobrota je čím dál oblíbenější nejen mezi notorickými dietářkami. A je to rozhodně dobře! Jeden řapík má totiž okolo 6 kalorií, takže vaše tělo prakticky ani nepozná, že nějakou energii přijalo. A protože má celer spoustu vlákniny a také nějaké ty vitaminy a antioxidanty, je jasné, že představuje ideální svačinku kdykoli během dne.

Popcorn

Je jasné, že vzít si večer k televizi chipsy znamená rozloučit se se všemi dietními předsevzetími. Naštěstí máte k dispozici náhradu! Ano, popcorn. Mistička této pochoutky má okolo 30 kalorií, navíc tělu dodáte i nějakou tu vlákninu. Ovšem pozor! Mluvíme o popcornu připraveném doma, pěkně nasucho (tedy bez tuny přísad a másla). Pro lepší chuť si jej můžete lehce posolit (pozor na denní příjem soli).

Borůvky

Určitě už jste slyšeli, že chcete-li zhubnout, ovoci byste se raději měli vyhýbat, protože obsahuje spoustu cukru a je vysoce kalorické. Ovšem neplatí to o všech plodech! Například borůvky si klidně dopřejte. Šálek modrofialových kuliček představuje asi 85 kalorií. O tom, kolik živin jejich prostřednictvím tělu dodáte, ani nemá cenu psát. Borůvky jsou prostě takový malý poklad!

Grapefruit

Ačkoli se odborníci stále přou o to, zda pojídání grapefruitu přímo ovlivňuje hubnutí, faktem zůstává, že polovina grepu představuje jen 52 kalorií, což z něho činí dalšího zástupce ovocné říše, kterého si klidně můžete dovolit, i když si hlídáte váhu. A co víc, obsahuje spoustu důležitých vitaminů a antioxidantů. Kromě toho je prokázáno, že pozitivně ovlivňuje metabolismus.

Sýr cottage

Že byste raději uspokojili žaludek nějakými bílkovinami? Pak je skvělou volbou sýr cottage. Mistička této pochoutky má okolo 220 kalorií (odtučněná verze pak přibližně 160) a svému tělu s ní dodáte tolik potřebný vápník a také další cenné živiny. Můžete ho jíst jen tak, případně ho využijte jako dip ke kouskům zeleniny.

Quinoa

Neboli merlík čilský je skvělou alternativou tradičních obilovin. Šálek vařené quinoy má okolo 220 kalorií, navíc jejím prostřednictvím dodáte tělu nejen vlákninu a železo, ale také důležité aminokyseliny. Stačí opravdu malá porce, abyste zůstali dlouho sytí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat