Plnovous může zpomalit stárnutí. Proč ho mužům nerozmlouvat

Rozhodl se váš milý, že si nechá narůst plnovous, který je dnes tak trendy? Ještě než začnete hledat argumenty, proč by měl svůj nápad opustit, vězte, že podle vědců mohou vousy mužům prospívat! Jak?

Ochrana před paprsky

Plnovous dokáže podle studie uveřejněné v odborném časopise Radiation Protection Dosimetry blokovat až 90 procent škodlivých UV paprsků. A tím nejen představuje prevenci vrásek a stárnutí, ale také rakoviny kůže!

Méně alergií

Podle newyorského alergologa Clifforda Bassetta mohou vousy zachytávat alergeny, jako je například pyl či prach, a tím jim bránit ve vstupu do našeho organismu. A to znamená méně alergických reakcí! Podobně je to prý i s ostatními „nečistotami“, jež mohou v našem těle způsobovat nejrůznější záněty apod.

Žádné podráždění

Hladké oholení nemusí být pro všechny muže procházko růžovým sadem – spousta z nich pak bojuje s podrážděním pokožky a také zarůstajícími vousy (podobně jako my ženy, když si oholíme nohy apod.). Ovšem plnovous znamená žádné holení a tedy žádné podráždění a potíže!

Proti počasí

Vousy působí jako přirozená ochrana mužské tváře. A před čím že ji chrání? Kromě zmíněných slunečních paprsků také před povětrnostními vlivy. Doslova. Chlad, vítr, déšť… Nemyslete, všechno se může na stavu pleti podepsat (však to známe samy). Jenže plnovous dokáže nejen poskytnout pokožce potřebný „úkryt“, ale navíc brání jejímu vysoušení.

Více času

V roce 1972 přišel dermatolog Herbert Mescon se zajímavým zjištěním. Průměrný muž stráví holením 3 350 hodin! A i když dnešní strojky či žiletky od té doby udělaly pořádný skok kupředu, zas tak velkou úsporu času nejspíš neznamenají. Zato muži, kteří si nechávají narůst plnovous a neholí se, získají volný čas navíc (který mohou ideálně strávit s námi, že).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat