Dopřejte si pauzu od svého telefonu. Prospějete nejen psychice

Většina z nás je v podstatě 24 hodin denně „na příjmu“. S příchodem chytrých telefonů neustále kontrolujeme e-maily, surfujeme po internetu, procházíme sociální sítě… Jenže podle odborníků tím vůbec neprospíváme svému psychickému ani fyzickému zdraví.

Doporučují proto jednou za čas pořádný digitální detox. Tedy den nebo dva, kdy zcela vypnete mobilní telefon, počítač, tablet a spol. a zase si připomenete, jaký byl kdysi život, když jsme nebyli neustále on-line.

Říkáte si, že nevidíte mnoho důvodů, proč si dát od chytrého telefonu takovou pauzu? Možná vás přesvědčí následující důvody.

Budete šťastnější

Ačkoli se může stát, že budete chvíli bojovat se stresem z toho, že vlastně nevíte, co se v internetovém světě děje, nakonec budete mnohem spokojenější. Když se odstřihnete od mobilu, poklesne hladina stresového hormonu ve vašem těle a vy se budete cítit mnohem lépe.

Budete sebevědomější

Nejrůznější průzkumy dokázaly, že sociální sítě dokáží pořádně zamávat s naším sebevědomím. A tak je logické, že když se na jeden či dva dny těchto sítí vzdáme, nebudeme k sobě a svému tělu tak kritičtí, jako když si prohlížíme fotky všech těch „dokonalých“ herců, modelek a spol.

Budete si blíž

Není třeba si nic namlouvat – mobilní telefony lidským vztahům nemusejí vždy prospívat. Partneři, kteří tráví večery přikovaní k displeji namísto nějakou společnou aktivitou, žijí spíše vedle sebe než spolu. A to je vážně škoda. Když odložíte mobil, můžete se naplno věnovat partnerovi/partnerce.

Budete méně infekční

Tohle je sice trochu nadsázka, nicméně studie uveřejněná v časopise Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials ukázala, že až 95 % mobilních telefonů slouží jako přenašeči bakterií, jež se na nich během používání vesele zachytávají. Když tedy nebudete mít mobil v ruce, nedostanou se tyto bakterie dál (i tak se ale vyplatí telefon pravidelně dezinfikovat).

Budete lepší řidiči

Ačkoli je telefonování nebo esemeskování během řízení zakázáno, patří právě tyto činnosti k nejčastějším přestupkům. A co si budeme namlouvat, také k nejnebezpečnějším. Riziko nehody se totiž několikanásobně zvyšuje, pokud při řízení používáte mobilní telefon. A ohrožujete tak nejen život svůj, ale i své rodiny a ostatních řidičů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat