Domácí tělocvična za pár korun. Vystačíte si s papírovými tácky a lahvemi piva

Přemýšlíte o tom, že musíte udělat něco pro svou fyzičku, ale do posilovny či fitness centra vás nikdo nedostane a na běhání nejste zrovna stavění? Nebojte, nejste sami. Ovšem to neznamená, že je pro vás sport nadobro ztraceni! Tělocvičnu si totiž můžete zařídit i v pohodlí domova.

Nebojte, nebudete muset nakupovat drahé posilovací stroje, které nejen často zruinuj nejeden rodinný rozpočet, ale dokážou i zabrat spoustu místa v bytě. Vystačíte si totiž i s předměty, jež máte běžně doma.

Kobercové bruslení

Pohyb, při kterém zapojíte nejen všechny svaly na nohou, ale i ty zádové a břišní? Ano, bruslení. V obýváku se samozřejmě těžko rozjedete na inlinech nebo jej proměníte v kluziště, ale zkuste improvizovat. Vezměte dva papírové tácky či talíře a po bytě se přesouvejte s jejich pomocí. Prostě po nich klouzejte. Uvidíte, jak se zapotíte.

Pivní činky

Namísto činek můžete pro posilování zvolit spoustu různých věcí. Pokud nechcete začínat hned s 1,5litrovými lahvemi s vodou, sáhněte po lahvovém pivu. Nejenže jsou „tak akorát“ těžké, ale navíc dobře padnou do ruky a snadno se drží.

Až budete chtít hmotnost „činek“ přece jen zvýšit, porozhlédněte se po dalších předmětech. Poslouží vám krabice s mlékem, lahve s vodou, ale i další předměty, které se ve vaší domácnosti vyskytují (ideálně ve dvou exemplářích – do každé ruky jeden).

Balanc na gauči

Takzvané balanční podložky jsou skvělé nejen na zlepšení rovnováhy, ale navíc skvěle pomohou s posílením snad všech skupin svalů, jež na těle máme. Jenže nebývají zrovna nejlevnější. Alternativou mohou být například polštáře z gauče. Budete-li cvičit na nich, budete potřebovat spoustu sil k udržení rovnováhy.

Závaží na zádech

Řada sportovců v rámci snahy o zvýšení fyzické kondice cvičí s nejrůznějšími závažími. Zkuste se inspirovat! Vezměte obyčejný batoh a dejte do něj třeba pár knih nebo konzerv či lahev vody apod. S takovým nákladem pak buď cvičte, nebo prostě jen vykonávejte běžné domácí práce. Jen dejte pozor, aby byl batoh anatomicky tvarovaný a příliš nezatížil vaši páteř.

Posilovna na zahradě

Bydlíte v domku se zahradou nebo někde u lesa či parku? Pak si pořiďte pevné lano, najděte vhodný strom, na které jej zavěsíte či přivážete, a máte hned spoustu možností k pohybu. Šplhejte, houpejte se, přitahujte… Jen dbejte na bezpečnost, pády nejsou nic příjemného.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat