Nečekaní původci podzimních splínů. Na tyhle si dejte pozor

Zase na vás padá podzimní splín, deprese a úzkost? Možná za to nemůže jen fakt, že létu už dávno odzvonilo, slunce si příliš neužíváme a nezadržitelně se blíží stres spojený se svátky. Je totiž možné, že k vaší chmurné náladě přispívají i věci, u kterých byste to nečekali.

Zapomenutý pitný režim

Zatímco v létě drtivá většina z nás dodržuje pitný režim poměrně svědomitě, jakmile teploty venku poklesnou, už tak poctiví nebýváme. A to je podle odborníků velká chyba. I na podzim a v zimě totiž hrozí dehydratace, která navíc dokáže s naší náladou divy. A ne v dobrém slova smyslu. Špatná nálada, splín… Přitom by stačilo mít po ruce vodu!

Hřejivý gauč

Také se po celodenním shonu v práci a v domácnosti večer zhroutíte na gauč nebo do křesla a zvednete se snad jen k cestě do koupelny a postele? Podle jisté studie může takové chování přispívat ke vzniku úzkostí. Na vině je totiž sedavý způsob života a málo pohybu…

Těžké závěsy

Všichni víme, že na podzim a v zimě souvisí naše špatná nálada často s faktem, že se brzy stmívá a slunečního svitu máme opravdu pomálu. Ovšem pokud máte doma či v práci zatažené žaluzie nebo závěsy, takže do místnosti neproniká prakticky žádné přirozené světlo (a nemusí to být zrovna sluneční paprsky), můžete se cítit ještě hůř.

Miska chipsů

Je jasné, že smažené pokrmy nejsou našemu organismu nijak prospěšné. Ale podle nedávné americké studie může toto nezdravé jídlo přispívat ke vzniku úzkostí (společně například s některými průmyslově zpracovanými potravinami, jež obsahují určitá aditiva). Naopak zdravé pochoutky prý dokážou náladu zlepšit.

Vzory, kam se podíváš

Snažili jste se svůj byt vybavit co nejveselejšími a nejbláznivějšími doplňky, takže září všemi barvami a nejrůznějšími vzory? Pak vězte, že podle odborníků může mít takové prostředí na lidskou psychiku přesně opačný vliv. Příliš mnoho různých „dekorů“ může zvyšovat hladinu stresového hormonu kortizolu a přispívat ke špatné náladě.

Sklenka na dobrou noc

Dáváte si před spaním něco ostřejšího? Chyba. Alkohol totiž může narušit kvalitu spánku (i když můžete mít pocit, že po vínu či pivu rychleji usnete, samotný spánek je narušený), čímž přispívá k únavě, stresu a špatné náladě…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat