Rozpoznejte závislost na televizi

První dálkový přenos obrazu mezi Londýnem a New Yorkem se uskutečnil v roce 1928. Od té doby se toho hodně změnilo. Rozpoznáte, jestli vám televize ničí život?

Všichni víme, že sedavý životní styl je pro celkové zdraví špatný. Sedí se v kanceláři, sedí se doma. Hlavně před tou televizí člověk tráví hodně času! Vlastně je to horší, než by se mohlo zdát. Podle studie společnosti Kleiner Perkins Caufield & Byers patří našinci mezi nejaktivnější uživatele elektronických přístrojů na světě. Podle studie se Češi řadí na 12. místo, jelikož se denně dívají na mobil, televizi, počítač nebo tablet přes sedm hodin!

Ačkoli je pravda, že ta věc s ovladačem, která je běžnou součástí obýváků, může být nádherným zdrojem zábavy a informací, čeho je moc, toho je příliš. Časté zírání na obrazovku přidává kila a ohrožuje vztahy. Tak včas rozpoznejte, jestli máte našlápnuto na televizní závislost! Tohle jsou varovné znaky!

Už nejste s kamarády

Pokud často rušíte posezení u kávy nebo badmintonové plány s kamarády, protože prostě nemůžete vynechat své oblíbené televizní pořady, pak v tom lítáte až po uši. Rozhodně už se dá mluvit o závislosti, neboť skutečné přátele nahradili ti filmoví.

Všude jsou nánosy prachu

Pracujete 12 hodin denně, nebo na směny, a opravdu nemáte náladu každý víkend uklízet? V pořádku, úklid za vás stejně nikdo neudělá, on neuteče. Na druhou stranu, můžete se dostat do fáze, kdy sami sebe začnete omlouvat. „Nemám vůbec čas.“ Jestli si tohle nalháváte, a přitom zbytek dne proležíte před „bednou“, pravděpodobně jste si na ni vypěstovali návyk.

Máte svůj ranní a večerní rituál

Jen co ráno vstanete, uvaříte si kávu nebo čaj a vezmete si do ruky televizní ovladač. Je to tedy jedna z prvních věcí, kterou vítáte den. A taky poslední. Než zavřete oči, musíte vidět nějaký ten film nebo seriál? I tady platí, že všeho s mírou! Hranice je překročena hlavně v případě, že televizi máte přímo v ložnici. Jak je snadné ničit vám život!

Nedopnete kalhoty

Jeden z nejzávažnějších problémů, se kterými se můžete setkat, pokud se televize stane vaší velkou kamarádkou, je nárůst hmotnosti. To pochopitelně není šok, protože sedavý životní styl si svoji daň vybere vždycky a u všech. Nutno dodat, že samotná nadváha není jen kosmetická otázka. Vaše srdce a životně důležité orgány se postupně obalují tukem, což vás vystavuje riziku různých onemocnění. Tak co, už konečně přemýšlíte, jestli své oblíbené seriály trochu „nezkrouhnout“?

Víc se zapojte do společenského dění, najděte si koníček, který vás uspokojuje a odradí od častého vysedávání na pohodlném gauči. Mějte na paměti, že televize může být jedním z vašich největších spojenců v boji proti nudě a stresu, ale stává se i jedním z nejhorších protivníků. Její vliv je třeba mít pod kontrolou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat