Důvody, proč je vaše břicho i přes veškerou snahu vypouklé

Děláte možné i nemožné, ale stejně vaše břicho nepřipomíná plochou dráhu? Příčina se může skrývat v několika faktorech. Víte, co dělat, abyste se zbavili vypouklé střední části těla?

Vaše břicho se odmítá vzdát? Přijdete si jako nafouklý balon, i když se snažíte zdravě jíst a pravidelně cvičit? V tomhle děláte chyby!

Důvod č. 1: Vyhýbáte se veškerému tuku

Rozhodně byste se měli vyhnout špatnému tuku, pokud toužíte po plochém bříšku. To ale neznamená, že je nutné absolutně odstavit tuk, který se považuje za zdravý. Podle odborníků může začlenění dobrého tuku do pravidelné stravy pomáhat předcházet chuti na nezdravé pokrmy. Navíc, tělo tuk potřebuje. Proto se ujistěte se, že konzumujete mírné množství avokáda, ořechů, semínek, olivového oleje a dalších vynikajících zdrojů tak zvaného dobrého tuku.

Důvod č. 2: Jste závislí na dietní sodě

Pokud si myslíte, že dietní soda neobsahuje žádné kalorie a z nutričního hlediska je naprosto v pořádku, opak je pravdou. Studie poukazují na to, že tento druh nápoje působí přesně opačně, než se od něj očekává. Ve skutečnosti přispívá k přírůstku hmotnosti! Pokusy na laboratorních myších přinášejí jasné důkazy o tom, že některá umělá sladidla v dietní sodě se podílejí na metabolických problémech.

Důvod č. 3: Nejíte potraviny bohaté na hořčík

Pokud střední část vašeho těla připomíná pivní mozol, může to být způsobeno dietou, která postrádá banány, tmavou listovou zeleninu a sóju. Všechny vyjmenované položky jsou vynikajícími zdroji hořčíku – minerálu, který pomáhá regulovat hladinu inzulinu a cukru v krvi. To vše se podílí na metabolických procesech, a tudíž i vzhledu břicha.

Důvod č. 4: Po psychické stránce nejste v pořádku

Úzkosti a ponuré myšlenky prokazatelně zhoršují logické uvažování a ničí předem dané plány. Nějaká dieta? Cvičení? Pokud trpíte depresí, málokdy u svých předsevzetí vydržíte. Však asi znáte zajídání smutku tabulkou čokolády! Pokud se ocitnete v úzkých, zkuste vypít sklenici vody. Jedná se o rychlou záchranu. Ve volném čase se obklopte přáteli a snažte se hýbat.

Důvod č. 5: Čelíte chronickému stresu

Kromě deprese může vysoká úroveň stresu také zabránit tomu, abyste měli ploché břicho. Odborníci tvrdí, že chronický stres způsobuje navýšení hladiny kortizolu, což je hormon, který podporuje tvorbu tuku v těle – zejména ve střední části.

Důvod č. 6: Příliš toho nenaspíte

Studie ukázaly, že účastníci, kteří spí méně než 5 hodin za noc, snižují svůj úspěch v boji s břišním tukem o celých 30 %. Je to dostatečný důvod pro změnu?

Důvod č. 7: Milujete alkohol

Výsledky mnoha vědeckých prací se přiklánějí k tomu, že mírná konzumace alkoholu může být přínosná, nicméně nadměrná spotřeba je spojena s mnoha nebezpečími, včetně přírůstku hmotnosti. Alkohol potlačuje spalování tuku a nadměrné množství kalorií z něj přijatých se částečně ukládá jako břišní tuk. Takže skleničku a dost!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat