Chcete zhubnout? Pak zapomeňte na zumbu!

Zumba je stále oblíbenější fitness novinka, která si získala desetitisíce nadšených následovnic. Je to nejspíše proto, že je postavená na tanci, který většinu z nás tolik baví. Důvodem je nejspíše i fakt, že za hodinu zumby můžeme spálit 500 až 1000 kalorií. Je ale zumba tím nejvhodnějším pohybem, když chceme shodit nějaká ta kila navíc? Spolu s naší čtenářkou Markétou jsme se zeptali naší dietoložky Lenky Kaprhálové.

Dobrý den, paní Lenko. Dnes bude můj dotaz krátký. Je zumba ideální pohyb pro hubnutí? Jaké partie nejlépe tvaruje? A jak dlouho a kolikrát týdně by se měla cvičit, aby se výsledky dostavily co nejdříve? Děkuji Markéta.


Milá Markéto, zumba je prima cvičení s velkým nárokem na výdej energie. Díky vyššímu tempu a zapojením rukou se zvyšuje tepová frekvence a stoupá fyzická kondice. Na hubnutí bude vhodná pro toho, kdo má fyzickou kondici a jeho organismus pokrývá vydanou spotřebu z tukové tkáně. Pro méně aktivní či začínající cvičící nebude efekt pro hubnutí příliš vysoký. Pro získání kondice doporučuji 3x týdně pohybovou aktivitu na max. 70%–80% tepové frekvenci. Pro podporu při hubnutí doporučuji aerobní aktivitu ob jeden den v pásmu 60–65 % max. tepové frekvence po dobu 60 minut. Výběr je čistě na klientovi, osobní zkušenosti mi potvrzují výborné výsledky při provozování pomalého joggingu nebo rychlé chůze.

Na tvarování postavy je naopak nejúčinnější formou cvičení kalanetika. Viditelné výsledky se dostavují již po pár poctivě cvičených hodinách. Po 10 lekcích to uvidí i okolí. Takže stačí vydržet, každou další hodinou se budou svaly víc a víc zpevňovat.
Máte i vy dotaz na naší dietoložku Lenku? Napište nám na redakce@bety.cz nebo Lence můžete položit dotaz přímo do její poradny, kterou na Bety.cz má.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat