Budíte se v noci s chutí na sladké. Zjistěte, co je příčinou

Budíte se v noci s vlčím hladem a nemůžete odolat chuti na sladké nebo tučné potraviny? Po nocích vymetáte zásoby z lednice a neusnete, dokud nejste úplně přecpaní? Viníkem může být obyčejná únava, ale také diabetes, proto je třeba situaci řešit. Noční hlad není normální a může mít mnoho příčin. Podívejte se na ty nejčastější. Nacházíte se v nich?

Opravdový hlad

Někdy je příčina nočního buzení a následného přecpávání skutečně obyčejná. Máte prostě opravdu hlad. Přes den se odbýváte, jíte potraviny, které vás zasytí jen na krátkou dobu a místo zdravých a vydatných svačinek vypijete šálek kávy nebo čaje. Například nízký příjem sacharidů tělo v noci kompenzuje chutí na sladké. Je třeba upravit životosprávu a dbát na pravidelný přísun jídla. Vynechávání snídaně, oběda, večeře nebo svačin, větší než 3-4hodinové rozestupy mezi jednotlivými jídly způsobují neukojitelné noční chutě.

Únava

Často je viníkem vlčího hladu vyčerpání a stres. Tělo se potýká s nedostatkem energie a nutí vás dobíjet baterky právě skrze lednici. Je na čase si odpočinout a dát svému organismu šanci, aby se zregeneroval.

Hormony

Někdy je na vině hormonální výkyv, u žen například v období menstruace nebo ovulace. Zvýšená hladina progesteronu vyvolává hlad. V tomto případě se hlav objevuje spíše v druhé polovině menstruačního cyklu a přetrvává až do samotné menstruace.

Nemoci

Pokud trpíte nočním hladem pravidelně, může za tím stát nesprávně fungující štítná žláza. Stejně tak hypoglykemie nebo diabetes, mohou být taktéž původcem stálého hladu. Pokud Máte pocit, že by se vás některý z těchto problémů týkal, neváhejte o tom informovat svého lékaře.

Dehydratace

Pořekadlo o tom, že hlad je převlečená žízeň, není tak daleko od pravdy. Lidé, kteří mají problémy s dodržováním pitného režimu, se často s nočním hladem potýkají. Tělo se dožaduje tekutin a vy situaci vnímáte jako pocit prázdného žaludku. Zkuste v noci místo čokolády vypít sklenici vody nebo slabého čaje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat