Lidem se vedrem opravdu vaří mozky. Jsou agresivní a nepřemýšlejí

Horké dny, kterých jsme si v srpnu užili dostatek, dokážou nejednoho člověka pořádně vyčerpat. Lidé jsou dehydrovaní, zmatení a bez nálady. Jakým způsobem na nás vedro působí a může se náš mozek skutečně uvařit?

Rozvody, hádky, šílenství

Nedostatek tekutin v těle a únava spojená s nadmírou horka a slunečního záření dokážou z lidí udělat doslova agresory. V horkém počasí se lidé skutečně více hádají, jsou agresivnější a bez nálady. Nezřídka se stává, že si člověk vystavující se dlouhodobě vysokým teplotám skutečně přivodí psychické problémy.

Milostný život

Zatímco v zimních měsících se lidé častěji oddávají milostným hrátkám, v létě, kdy rtuť na teploměru přesahuje hranici 30 stupňů, se toho v postelích párů moc nekoná. Lidé jsou ulepení a zpocení a poslední, co je láká, je představa, že budou muset zbytek energie, které z nich ještě horké počasí nevysálo, investovat do soulože.

Agresivita na vzestupu

Zajímavé však je, že ačkoli lidé mívají ve vedrech snížené libido, s nástupem horkého počasí se zvyšuje aktivita agresorů. Policie totiž v parných dnech zaznamenává nárůst počtu znásilnění. Přibývá také sousedských konfliktů, hádek, napadení i vražd.

Mozek se vaří

Podle zkušeností léčebných ústavů se každoročně s příchodem léta a extrémních veder zvyšuje počet pacientů, kteří si stěžují na svoji psychiku. Nemohou spát, trpí úzkostmi, nervozitou, jsou podráždění, zažívají návaly panických atak a trpí depresemi. Američtí vědci dokonce přišli na to, že pří zvyšující se teplotě roste také počet sebevražd.

Nepozornost a chyby

Přehřátí lidé ztrácejí schopnost racionálně uvažovat, přemýšlet a rychle se rozhodovat. Důkazem je také zvýšená nehodovost, kterou má na svědomí mimo jiné stávající vlna veder. Lidé nejsou schopni se dlouhodobě koncentrovat a chybují.

Obezřetnost je na místě

Pitný režim, pokrývka hlavy, zdržování se ve stínu a přiměřené ochlazování je v těchto vedrech samozřejmostí. Buďte však velmi opatrní, pokud trpíte srdečními vadami nebo chorobami ledvin či plic. Počasí, kdy se stupnice teploměru vybarvuje téměř ke čtyřiceti stupňům, je nebezpečné i pro lidi, kteří žádnými chorobami netrpí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat