Každý pátý člověk sní denně o zhubnutí. Patříte k nim i vy?

Většina lidí není spokojena se svou postavou, respektive se svou hmotností. To není nic nového. Ovšem jak moc tato nespokojenost zaměstnává naše myšlenky?

Psychologové se rozhodli najít na tuto otázku odpověď. A výsledky je překvapily.

Téměř dvě třetiny dotázaných (63 %) uvedlo, že přemýšlejí o tom, že by měli zhubnout, pokaždé když se podívají do zrcadla a vidí svou postavu.

Každý pátý oslovený přiznal, že sní o tom, že zhubne, každičký den.

Naprostá většina ovšem také potvrdila, že navzdory svým touhám po krásnější postavě neudělala nic, aby své sny naplnila.

Každý třetí respondent dokonce uvedl, že je přesvědčený, že zhubnout se dá i bez fyzické aktivity, 39 % pak omlouvalo svůj nulový pohyb nedostatkem času.

Před takovým postojem ovšem odborníci varují – právě neochota se svým tělem a hlavně nezdravým způsobem života něco udělat stojí za nebezpečným nárůstem nadváhy a obezity (a tím i tzv. civilizačních onemocnění).

Britští autoři výzkumu se respondentů rovněž vyptávali, zda většinou snědí veškeré jídlo, jež mají na talíři, nezávisle na tom, zda jsou opravdu tak hladoví. Téměř polovina odpověděla kladně a 22 % oslovených se otevřeně přiznalo, že tak činí pouze z nenasytnosti.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat