Sporty, kterými rychle shodíte přebytečná kila. Posilovnu nepotřebujete

Každý, kdo se rozhodne začít cvičit, aby shodil nějaký ten nadbytečný tuk, se zajímá o to, jakým způsobem zhubnout co nejrychleji. Sepsali jsme pro vás seznam sportovních aktivit, díky kterým rychle dosáhnete vytoužených cílů.

Plavání

Plavání a vodní sporty jsou jedním z nejlepších způsobů, jak se zbavit přebytečných kil. Kombinace pohybu a chladné vody zaručuje rychlé spalování kalorií. Tělo musí pro pohyb i zahřátí se vydat mnohem více energie, než při jakékoli jiné aktivitě. Při šedesáti minutách plavání svižným tempem spálíte až 2800 kJ, což je v podstatě poměrně slušný oběd.

Běh

Při běhu zatěžujete především velké svaly a ty spotřebovávají mnohem více energie. Pokud si k hubnutí zvolíte běh, jste na dobré cestě k úspěchu. Nicméně, musí se to umět, nelze běhat, jak se vám zachce. Pro nejefektivnější výsledky je nutné udržet pohyb na aerobním prahu, kdy spalujete především tuky. Že je výdej energie k něčemu platný, poznáte jednoduše, musíte totiž běžet tak, abyste byli schopní u běhu mluvit v jednoduchých větách. Pokud sotva popadáte dech, budou vás druhý den akorát pěkně bolest svaly a nikam to nepovede. Hodinou běhu spálíte až 3400 kJ, což je jeden a půl tabulky mléčné čokolády.

Rychlá chůze

Rychlá chůze je vhodná především pro lidi, kteří si ještě netroufají na samotný běh nebo pro ty, kteří mají výraznou nadváhu, či dokonce obezitu. Chůze totiž nezatěžuje klouby natolik, jako běh a efektivita je při ostřejším tempu poměrně srovnatelná. Důležité je však pracovat i horní polovinou těla, proto je vhodné si zakoupit trekkingové hole a chodit s nimi. První výsledky se dostaví do několika týdnů.

Tanec

Tancem nejen zhubnete, ale také perfektně vytvarujete celé tělo. Svaly se zpevní, postava se vyrýsuje a vy budete zanedlouho vypadat perfektně. Hodinovým aerobním tancem můžete spálit až 2700 kJ. Tancem také dokonale protáhnete celé tělo a je vhodný i pro úplné sportovní začátečníky.

Nic není zadarmo

Jistě je vám to jasné, ale mnohdy pouhá sportovní aktivita nestačí. Je nutné dodržovat především pravidelnost sportování a to alespoň třikrát týdně, po dobu 60 minut. Také byste ze svého jídelníčku měli vyřadit nezdravé potraviny a nápoje a místo toho do něj zařadit více bílkovin, které se vám při budování svalové hmoty budou hodit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat