Podzim není jen obdobím splínů. Jak si ho užít na maximum

Podzim je pro své sychravé a mnohdy nevlídné počasí takové roční období, které je občas těžké mít rád. Jako všechno v životě, i podzim má však svá pozitiva, která si lze užít plnými doušky. Jaká to jsou a jak lze následující měsíce prožít s dobrou náladou?

Procházky podzimní přírodou

Přestože má každé roční období něco do sebe, to podzimní je prostě jednoznačně nejkouzelnější. Příroda totiž hraje všemi barvami, ve vzduchu je cítit vůně tlejícího listí a když zachytíte jedny z posledních slunečních paprsků letošního roku na tváři, nejde se cítit jinak, než šťastně a zároveň nostalgicky. Jen je potřeba nezavírat se do své ulity a vyjít do přírody, i když se vám třeba zrovna nechce. Garantujeme vám, že pokud zavítáte do lesa či na místo s dechberoucím výhledem na krajinu, všechny známé podzimní chmury zmizí během několika málo sekund.

Útulný a komfortní domov

O tom, že na podzim trávíme podstatně více času uvnitř než venku, není pochyb. Už proto je ale důležité si z interiéru vytvořit takové místo, kde vám bude dobře. Přeneste si tedy domů trochu podzimu z venku, vytvořte hřejivé dekorace a uzpůsobte si obydlí tak, aby vás uklidňovalo. Své udělají například nové závěsy či potahy, hřejivé deky a svíčky.

Více času na čtení

Čtení je bezesporu honosný koníček, který vám umožní se alespoň na chvíli odpoutat od reality a prožívat jakýkoli příběh, který je zrovna na stránkách před vámi. V dnešní uspěchané době na něj však bohužel většina lidí nemá čas, a tak vám kolikrát čtenáři poví, že toho vlastně nejvíce stíhají přečíst po cestě do práce či těsně před spaním. Ale ruku na srdce, kdo nemiluje podzimní odpoledne strávené s dobrou knihou? Zapracujte tak na komfortním čtenářském koutku u sebe doma, pořiďte si kvalitní lampičku a tradiční ušák, který byl již v dobách minulých navržený právě pro náruživé čtenáře. Samozřejmostí je ve čtenářském koutku také huňatá deka, vlněné ponožky a šálek dobrého čaje a my vám garantujeme, že takto strávený den nabere úplně jiné obrátky.

Užívejte si sezonní pokrmy

Šípky, dýně, švestky či ořechy. To všechno jsou potraviny, které lze připravit několika způsoby a byla by škoda se o ně na podzim, kdy jsou čerstvé, ochudit. Vydejte se na ně do přírody nebo si o víkendu zajděte na nejbližší farmářské trhy, kde je možné je koupit. Inspiraci, co uvařit, najdete prakticky všude online a při jejich zpracování se fantazii meze nekladou. A pokud neholdujete trávení času u sporáku, vydejte se do restaurací, které sezonní menu nabízejí.

Předně ovšem zkuste nepropadat zoufalství z toho, jak dlouho potrvá, než bude opět teplé a slunečné počasí a oceňte výhody podzimu. Není jich totiž málo, a když budete myslet pozitivně, nedáte klasickým podzimním depresím šanci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat