Vánoční výzdoba a koledy od listopadu působí jen stres

Obchodníci chtějí před Vánocemi jediné – maximalizovat své zisky. A ve snaze prodat cokoli a prodat toho nejvíce, používají různé marketingové triky. Z amplionů v obchodech řvou dokola koledy, vzduch je prosycen vánočními vůněmi a všude se třpytí tradiční výzdoba. Jenže na psychiku nakupujících to má zhoubný účinek. Čím dříve totiž obchodníci s koledami začnou, tím déle působí na nakupující emoční a finanční stres související s Vánocemi.

Vánoce jako svátky klidu a míru? Dávno ne. Orgiím přejídání se a rodinným hádkám předcházejí týdny emočních stresů a obav z nedostatku financí.

Tip redakce: Zažeňte podzimní únavu

Stres a nedostatek světla na podzim se často projevuje také zvýšenou únavou. Zažeňte ji dávkou vitaminů a minerálů! Pokud máte podezření, že jich vaše tělo nezískává dostatek z potravy, porozhlédněte se mezi doplňky stravy. Skvělým tipem je tekutý doplněk Salus Floradix Železo+. Obsahuje kombinaci železa, vitaminů B2, B6, B12 nebo vitaminu C, který zvyšuje vstřebávání železa, a výtažků z bylin.

Vědci z Oregonu tvrdí, že být imunní vůči této zátěži dokáže být málokdo a nejspíš pouze ten, kdo v říjnu uteče z města a nesleduje ani televizní reklamu.

Toxické svátky?

„Na těchto svátcích je nejvíc toxické to, že se očekává, že dokážete přečíst mysl svých blízkých a dáte jim dokonalý dárek. To je velmi stresující očekávání, do kterého neustále několik týdnů hraje dokola ta stejná hudba,“ svěřil profesor Peter Christenson z Lewis & Clark College v Oregonu deníku The Mail.

Šest z deseti lidí zažívá během adventu stres. Výzdoba, hudba a reklamy neustále omílající dokola téma „dárky, pečení a hostina“ vyvolávají značný stres. Horší je, že obchodníci advent nerespektují a o týdny ho překračují, takže vánoční stresy začínají mnohdy už v říjnu.

Pomoc, už zase ty koledy

Bolesti hlavy, zvýšený krevní tlak, nespavost a zhoršené trávení jsou jen mírnějšími projevy stresu z Vánoc. Nejhůře pak působí do zblbnutí opakující se vánoční hudba na prodavače a další zaměstnance obchodů.

Viníkem všech neduhů je stresový hormon kortizol, který zvyšuje riziko zánětů, obezity, chorob srdce a také rakoviny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat