Jídelníček, který pomůže vyřešit váš problém s mastnou pletí

Jak jste na tom se spotřebou ovoce a zeleniny, tučných ryb nebo třeba kešu oříšků? Ptáme se proto, že tyto potraviny dokážou zkrotit hyperaktivní mazové žlázy. Podceňovat byste však neměli ani příjem vitaminu C!

Mastná pleť není žádné terno. Že vám mluvíme z duše? Pak by vás určitě zajímalo, proč s tímhle nešvarem máte co dočinění právě vy. Dermatologové za nejčastější viníky označují používání nevhodné kosmetiky, která neodpovídá typu pokožky. Strůjci lesknoucí se katastrofy ovšem bývají i vleklé zažívací obtíže, dlouhodobý spánkový deficit, kouření či náklonost k alkoholu. Co s tím? Alfou i omegou nápravy je vhodný jídelníček! Jak by měl vypadat v praxi?

Ovoce a zelenina? To je základ

Pokud vám doteď k nákupu ovoce a zeleniny scházela patřičná motivace, následující informace poslouží jako správný impulz. Zmíněné přírodní poklady obsahují vysoký podíl vlákniny, jež přispívá k odstraňování nežádoucích toxinů a dalších odpadních látek z organismu. Tento „úklid“ se blahodárně dotkne také pleti, což povede ke zlepšení její kvality a snížení tvorby mazu. Alespoň takový názor mají experti přes krásu!

Dopřávejte si ryby, nebudete litovat

Tučné ryby, jako jsou například sardinky, makrela nebo losos, nabízí vysoký podíl protizánětlivých omega-3 mastných kyselin. A to jsou ti správní zachránci, kteří spolehlivě zkrotí hyperaktivní mazové žlázy! Zmíněné živiny vám však prospějí i jinak, neboť je známo, že přispívají k regulaci škodlivého cholesterolu, zatímco příznivě ovlivňují kognitivní funkce. Možná vás zaujme i fakt, že rovněž podporují hubnutí, přičemž významně omezují riziko kardiovaskulárních chorob a diabetu.

Vitamin C nebojuje jen proti nachlazení

Každý si je bezpečně vědom toho, že „céčko“ posiluje imunitní systém, čímž zvyšuje odolnost vůči celé řadě neduhů. Málokdo však tuší, že zároveň představuje řešení mnoha kožních problémů, včetně toho vašeho. Jako bonus navíc přidá pomyslnou ruku k dílu při „výrobě“ kolagenu, díky němuž bude vaše kůže pružná a elastická. Odkud vitamin C můžete čerpat? Jen u citronů to nekončí. Trefou do černého je zelená zelenina – kupříkladu špenát, kapusta či brokolice. Bohatými zdroji jsou však také jahody, kiwi, kešu oříšky, ananas a papája. Spolehnout se můžete i na květák, okurku, rakytník, brusinky, mrkev, česnek, ředkvičky, brambory, celer nebo cibuli.

Čeho se raději vyvarovat?

Když už víte, co si servírovat pravidelně, vezměme to také z opačného konce. Jestli nechcete lesknoucí se kosmetický nešvar ještě mnohonásobně zhoršit, měli byste se vyvarovat nadměrné konzumaci rafinovaného cukru, jež nahrává hormonální nerovnováze a tvorbě zánětů. Nanejvýše opatrní byste měli být také s mléčnými výrobky nebo průmyslově zpracovanými potravinami. Ani z těch nic dobrého nekouká!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat