Léčivky pro lepší soustředění. Po těchto sáhněte

Znáte ten pocit, když se musíte soustředit na práci a mysl vám stále odbíhá jinam? Není třeba koncentraci podporovat léky, postačí i dostupné bylinky, které mohou být vhodné také pro studující děti. Z čeho se dá vybírat?

Podpora koncentrace se vždycky hodí. Chystáte v práci nový projekt, nebo se potřebujete blýsknout při zkouškách? Tyhle pomocníky z přírody si zamilujete!

Ginkgo biloba

Pod českým názvem jinan dvoulaločný patří ginkgo biloba k nejznámějším stimulantům mozku. Zlepšuje paměť, a jelikož je též silný antioxidant, čistí játra i trávicí soustavu. Z tohoto dlouhověkého stromu dosahujícího až 35 metrů výšky se užívají především listy či bobule ginkgo. Na přípravu čaje vám přitom postačí 10 listů na 2 litry vody, které se pět minut povaří. Nápoj lze dosladit medem. Pro trvalé účinky je však třeba tento zázrak pít denně. Pokud vám nelahodí čaj, v lékárně jistě najdete mnoho doplňků výživy s ginkgo bilobou v podobě kapslí nebo tablet.

Ženšen

Tato původem asijská bylina je doporučována pro léčbu různých poruch pozornosti, navíc vás obohatí energií, i když v porovnání s jinými stimulanty neobsahuje kofein. Kvalitní čaj vzniká tak, že se ženšen povaří a nechá louhovat několik hodin. Existují však i jiné varianty. Exotická bylinka se zalijte až večer a nechá se stát přes celou noc. Ráno se pouze ohřeje. Ale pozor, k využití stimulačního potenciálu se doporučuje ženšen pít spíš dopoledne, večer může navodit nespavost.

Čaj maté

Maté je prostě legendární. Jedná se o listy stromu cesmíny paraguayské, kterou jako elixír síly užívali jihoameričtí indiáni již před tisíci lety. Maté obsahuje spoustu vitaminů a antioxidantů, posiluje imunitu, reguluje hladinu krevního cukru i cholesterolu. Je podpůrným prostředkem při redukčních dietách, jelikož tlumí pocit hladu. Patří též ke skvělým pomocníkům při únavě, a to vše bez kofeinu. Příprava čaje přitom není náročná, tři lžičky čaje maté se zalijí vodou o 80 °C, poté následuje pětiminutové louhování. Ideální je speciální nádoba zvaná kalabasa. V dnešní době na trhu seženete mnoho druhů tohoto čaje s různými příchutěmi, proto neváhejte a užijte si uvedený ozdravný nápoj v rozmanitých variacích.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat