Opravdu chcete zhubnout? Pak vypněte telku. Krade vám čas na hubnutí

Pokud patříte mezi notorické dietářky, pak vám možná překvapí, že největší nepřítel vašeho hubnutí se skrývá u vás doma - v obývacím pokoji. Všechny naše snahy o zhubnutí totiž umí zmařit i tak nenápadná věc, jako je vysedávání u televize.

Obezita je problémem v různých koutech světa. Například ve Spojených státech trpí touto civilizační nemocí více než 40 procent dospělých a 13 procent dětí. Lékaři jako hlavní příčiny vnímají zejména nedostatek fyzické aktivity, sedavé zaměstnání a nevhodné stravovací návyky. 

Televizní skříňka krade čas na sport

Důležitou roli v nedostatku pohybu hraje i nadměrné sledování televize. Tato činnost totiž u mnoha lidí tvoří velkou část jejich volnočasových aktivit. A to se zákonitě musí projevit i na jejich váze. Proto nezbývá než se sledování televize vědomě bránit. Obezita totiž mimo jiné škodí kloubům a u těch postižených některým z artritických onemocnění pak dvojnásob.

Klouby obézní tělo zradí velmi lehce

Lékaři předepisují nejrůznější cvičení a diety, přesto mnoho pacientů opětovně přibere – často právě při sledování televize. Důvod je jednoduchý: kromě pouhého nicnedělání před „hrací skříňkou“ hraje roli i konzumace různých kalorických pochutin. Ruku na srdce: málokdo odolá sáčku voňavých arašídů a místo toho si na talířek nakrájí zeleninu.

Čtyři hodiny denně vyhozené z okna?

Sledování televize přitom není v žádném případě jen okrajovou záležitostí. Průzkumy ukazují, že průměrný Čech prý sleduje televizi čtyři hodiny denně. To je téměř polovina času určená ke každodenní relaxaci.

U televize cvičte

Patříte k těm, které od televize nedostane nikdo a nic? Pak tento čas využijte i ve prospěch svého zdraví.

První zásadou je přestat u televize nečinně sedět a pojídat kalorické bomby.
Druhým krokem ke štíhlejší postavě a zdravějšímu tělu je vybrat si druh pohybu, který se v omezeném prostoru dá provozovat a hlavně vás bude bavit. Vyzkoušet můžete jízdu na rotopedu, na kterém lze nejen efektivně spálit přebytečné kalorie, ale navíc také nezatěžuje kloubní aparát. Osvědčily se i různé sestavy s činkami, které lze pohodlně provádět, aniž by divákovi unikla část pořadu.

Slovy klasika lze televizi přirovnat k dobrému sluhovi, ale zlému pánu. Váš čas je jen ve vašich rukou. Na vás záleží, zda u televize budete jen nečinně sedět, nebo tento čas využijete opravdu dobře.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!

Zdroj: ulekare.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat