Potraviny, které mají překvapivé detoxikační účinky

Proč se vyplatí zaměřit svou pozornost ke kapustě, česneku a pomerančům? Snadná odpověď. Tyto vychvalované plody přírody řádně „uklidí“ ve vašem těle, díky čemuž budete zdravější, štíhlejší a odolnější!

Přemýšlíte o nějaké detoxikační kúře? Za to by vás odborníci jenom pochválili, neboť očista od toxinů přispívá ke správnému fungování všech orgánů. Organismus zbavený škodlivých látek a bakterií také mnohem lépe vstřebává vitaminy a minerály, což zase prospěje obranyschopnosti. Tento druh „úklidu“ rovněž připraví příhodné podmínky pro hubnutí a celkově zlepší kondici, přičemž pozitivně ovlivní i vizáž. Tak jaké prostředky zvolit? S těmito potravinami vedle rozhodně nešlápnete!

Kapusta? Ta se nezdá

Kapusta je oblíbenou „potravou“ těch, kdo usilují o redukci váhy, protože obsahuje naprosté minimum kalorií. Její vyvážený nutriční profil ovšem vychvalují do nebes i lékaři. Ti poukazují na skutečnost, že tahle zelenina v sobě ukrývá spoustu významných látek, jež hrají důležitou roli při odstraňování odpadu z útrob. Vyzdvihnout se ale musí také vysoký obsah vlákniny jakožto preventivního ochránce před rakovinou i prostředku snižujícího hladinu krevního cukru. Košťálový zázrak rovněž posiluje kosti a prospívá zraku, takže ho v obchodě bez povšimnutí určitě nenechávejte.

Pomeranč jako osvědčený medikament

Pro mnohé je pomeranč obyčejným citrusovým plodem, z něhož žádné extra výhody nekoukají. Ale opak je pravdou! Pod oranžovou slupkou na vás čeká více než 170 fytochemikálií s antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi. V jeho složení ovšem není nouze ani o sloučeninu zvanou hesperidin, která zabraňuje ucpávání cév a přispívá k normalizaci tlaku. Exotický dobrodinec má však i další pozitiva. Vykazuje totiž zásadité účinky, zatímco vám poskytne nemálo vitaminu C. Přesně díky těmto aspektům je pomeranč účinným „čisticím prostředkem“, jež navíc zvyšuje odolnost vůči nepříznivým vlivům.

Česnek, tradiční ingredience

Závěry četných studií se jednoznačně shodují v tom, že aromatické ochucovadlo původem z Orientu má spoustu úctyhodných schopností, včetně útlumu alergických symptomů a zlepšení kognitivních funkcí. Souběžně reguluje úroveň cholesterolu a zabraňuje kornatění tepen, proto předchází srdečním chorobám. Je to všechno? Tak to ani náhodou. Česnek platí i za silné detoxikační antibiotikum, jelikož efektivně ničí bakterie i viry, jejichž množení vám ze zdravotního hlediska může pěkně „zatopit“. Navýšíte tedy jeho spotřebu?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat