Potraviny zabraňující nepříjemnému tělesnému zápachu

Připadá vám, že používaný deodorant či antiperspirant má ve svém působení ještě hodně velké rezervy? Nesázejte jen na produkty z drogerie a ovoňte svůj pot konzumací jablek, rajčat, máty a tymiánu!

Že nepříjemný tělesný zápach způsobují jen vysoké letní teploty, nevhodné oblečení z pochybných materiálů a všudypřítomné toxiny? Tak takhle „jednoduché“ to bohužel není. Jeho strůjcem může být i strava bohatá na červené maso, tučné ryby, brokolici, květák nebo starý dobrý česnek. A to vážně! Nabízí se tedy zásadní otázka. Pokud existují potraviny, které aroma potu zhoršují, jsou i takové, jež mají opačný efekt? No samozřejmě. A podle odborníků vás „ovoní“ právě tyhle!

Jablka se uplatní na více frontách

Je až k nevíře, co všechno plod jabloně obsahuje. Vždyť je zdrojem širokého spektra minerálních látek, a to včetně vápníku, hořčíku, železa, nebo fosforu. Obohatí vás také o cenné enzymy normalizující střevní mikroflóru a dávku fruktózy, jež stabilizuje hladinu cukru v krvi. Nelze opomenout ani vyšší podíl rozpustné vlákniny, co má v popisu práce vylučování škodlivin z organismu a preventivní ochranu před rakovinou. Jsou tímhle přednosti šťavnatých dobrodinců u konce? Ani náhodou. Podle závěrů jisté americké studie má pravidelná konzumace jablek příznivý vliv na osobní pach člověka. Tajemství spočívá právě v jejich unikátním složení!

Rajčata? Parádní deodorant

Jak často se rajčata zakutálejí na váš stůl? Měli byste vědět, že obsahují barvivo lykopen, díky čemuž zvyšují vaši ochranu před kardiovaskulárními chorobami i osteoporózou. Červené poklady ze skleníku ovšem vykazují i přirozené antibakteriální a antiseptické účinkyi, které jsou důležité při redukci počtu bakterií způsobujících nehezké aroma těla.

Bylinky. Těmi vůbec nešetřete

Pokud chcete vůni linoucí se z vašeho podpaží i ostatních zákoutí o něco vylepšit, dobrou volbou jsou aromatické bylinky, jejichž esenciální oleje zápachu zatnou tipec. Obzvláště se doporučuje rozmarýn, šalvěj, oregano, tymián, levandule, koriandr a máta. Ať už si z těchto pomocníků budete louhovat čaj, nebo s nimi ochutíte připravované pokrmy, jejich působení brzy poznáte na vlastní čichové buňky.

Zdroj: eatthis.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat