Jak snížit hladinu cholesterolu bez léků

Co když se odpoledne půjdete jen tak projít a po návratu domů si dopřejete porci lososa s fazolkami? Budou se dít velké věci! Zredukuje se vám totiž cholesterol, normalizuje krevní tlak a zlepší nálada.

Aktuální lékařská data týkající se vysokého cholesterolu se ani při nejlepší vůli nedají považovat za optimistická. Jednoznačně z nich totiž vyplývá, že této patálii čelí přibližně 70 % Čechů, přičemž spousta z nich o tom nemá ani tušení. Co když jste jedním z nich i vy? Pokud ano, jako Damoklův meč nad vámi visí zvýšené riziko srdečních onemocnění, arteriální hypertenze nebo ischemické choroby dolních končetin (porucha prokrvování nohou). Jak lze hladinu škodlivého cholesterolu snížit? Zkuste to třeba těmito způsoby. Čistě preventivně!

Správná strava? To je základ

A teď se přiznejte. Jaký je váš jídelníček? Pokud se točí kolem zpracovaných potravin a pokrmů s vysokým obsahem tuků, soli a sacharidů, dobře to určitě není. Přesně tímhle si totiž úroveň zmíněné steroidní látky, která ucpává tepny, sami a dobrovolně zvyšujete. Odborníci doporučují zaměřit se na bohaté zdroje vitaminů, minerálů, omega-3 mastných kyselin a vlákniny. Párky a slaninu by tedy měly nahradit fazole, ořechy, ovesné vločky, losos, tuňák a makrela. Nic nezkazíte ani tím, když se budete soustředit na libové maso, luštěniny, celozrnné pečivo, ovoce a zeleninu. Čemu dalšímu se věnovat?

Sport je vyloženě na předpis

Cvičení jako takové má mnoho benefitů, proč stojí za to provozovat ho pravidelně. Kromě toho, že pohyb omezuje pravděpodobnost psychických poruch, zlepšuje náladu a podporuje hubnutí, reguluje cholesterol a normalizuje krevní tlak. Tedy alespoň takové poznatky přináší jistá studie publikovaná v magazínu American Journal of Cardiology. Mimochodem, specialisté realizující tento výzkum, považují za ideální fyzickou aktivitu chůzi, plavání, jízdu na kole, tanec nebo jógu. Vidíte, žádná náročná divočina, takže konec výmluv a hurá do akce!

Dejte stop stresu

Informace, že nervozita navyšuje hladinu stresových hormonů a úměrně k tomu i úroveň škodlivého cholesterolu, mnohé zřejmě překvapí. Nicméně jde o vědecky podložený fakt, jenž je podepřen celou řadou důkazů. Snažte se tedy zachovat si klidnou hlavu i ve vypjatých okamžicích dnešního uspěchaného života. Je to ve vašem nejlepším zájmu…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat