Jste unavení, smutní nebo nemůžete spát. Vsaďte na čaj

Že mají bylinky léčebné účinky, se ví už od pradávna. Dnes lidé postupně upouští od chemie a vrací se zpátky k přírodním prostředkům. Kromě toho, že umí byliny vyléčit mnoho nemocí, umí totiž také ovlivňovat naši fyzickou aktivitu nebo psychickou pohodu.

„Nakopněte se“ břízou a kopřivou

Zejména v období zimy, kdy je málo slunečního svitu a snižuje se i příjem vitaminů z potravin, zažívá nejeden z nás dny, kdy nejsme schopni pro samou únavu vylézt z postele. Pro takovéto situace však máme řešení. Ideálním pomocníkem na zahnání únavy je výluh z březového a kopřivového listí. Abyste čaji dodali ještě větší sílu, můžete do směsi přidat rakytník.

Na nervozitu a nespavost je tu třezalka

Třezalka má úžasnou schopnost zklidňovat tělo i mysl. Je totiž přírodním antidepresivem, které působí proti stresu, špatné náladě a také úzkostným stavům. Navíc pomáhá podporovat hluboký a kvalitní spánek. Máte-li tedy potíže s usínáním nebo jen za sebou máte těžký den, dopřejte si před spaním šálek třezalkového čaje. Pití třezalkového výluhu se však nedoporučuje těhotným a kojícím ženám. Může také snižovat účinky antikoncepce.

Špatné zažívání? Vsaďte na pampelišku!

Trápí-li vás nadýmání, časté bolesti žaludku či opakované potíže s vyprazdňováním, sáhněte po kořeni pampelišky a uvařte si pořádnou zásobu čaje. Pampeliška pomáhá rovněž při očistě jater a blahodárně působí také na močové cesty.

Hubnutí podpoří guarana

Tento prášek je získáván ze semen dřevnaté liány paulonie nápojné, rostoucí v jihoamerických tropických oblastech kolem řeky Amazonky. Je úžasným pomocníkem, chceme-li shodit pár přebytečných kilogramů. Kromě toho, že dodává tělu energii, zrychluje celý metabolismus a přispívá k posílení nervové soustavy. Guarana tedy pomáhá hubnout rychleji a udrží nás v psychické i fyzické pohodě. Navíc zahání chuť na sladké.

Nevolnost a bolest hlavy

Trápí-li vás bolesti různého druhu nebo jste to jen přehnali s jídlem a teď vás tlačí žaludek, není nic lepšího, než zázvorový čaj. Zázvor se odpradávna používá ke zmírnění bolestí a navíc působí proti nevolnostem. Je vhodný i pro těhotné ženy, které jej ocení zejména v prvním trimestru, kdy těhotenské nevolnosti trápí nastávající maminky nejvíce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat