Prášek MSM pomůže od bolesti a napomáhá zkrášlení

Chronické bolesti kloubů a otoky trápí nemalou část populace. Jiní se zase potýkají se špatnou kvalitou nehtů nebo vlasů. Ačkoli jde o vcelku běžné starosti, nejeden z nás by se jich rád zbavil. Naštěstí však existuje řešení. Potíže slibuje vyřešit bílý prášek jménem methylsulfonylmethan, který většina z nás bude znát pod zkratkou MSM. Co to vlastně je, jak ho užívat a kde ho pořídit?

Pomáhá využít živiny na maximum

MSM je v podstatě nejlépe vstřebatelná forma síry, která je důležitým minerálem, který si tělo neumí přirozeně vytvořit v dostatečné míře a je nuceno přijímat jej z potravin či doplňků. Jeho hlavní výhodou je, že napomáhá detoxikaci celého organismu a zajišťuje lepší vstřebávání minerálů a živin v našem těle, zlepšuje očistné procesy jater, ledvin a močového ústrojí a v neposlední řadě přispívá k lepší hydrataci těla i orgánů.

Při pravidelném užívání MSM se zlepšují funkce celého organismu, zrychluje se hojení a dochází ke snížení bolesti kloubů, svalů a celkově přispívá ke zvýšení odolnosti člověka proti vnějším vlivům. Jeho protizánětlivý účinek chrání tělo před možnými infekcemi a je významným pomocníkem při regeneraci svalů po vyšší zátěži. Není tedy divu, že je tento doplněk známý a oblíbený především mezi sportovci.

MSM však může pomoci i lidem trpícím chronickými bolestmi kloubů po úrazech, operacích či vlivem pokročilého věku. Je také doporučováno pacientům trpícím artritidou nebo revmatem.

Jeho účinky jsou znatelné v krátkém časovém horizontu, nejčastěji během čtyř týdnů.

Vlasy, nehty a pleť

Kromě schopnosti léčit zánětlivé procesy a zbavovat nás bolesti má MSM ještě další úžasné účinky. Velice příznivě totiž působí na kvalitu našich vlasů, nehtů a pleti. MSM pomáhá při boji s lámavostí nehtů, suchostí vlasů a při léčbě akné.

Kde ho pořídit?

MSM se prodává jako prášek nebo tablety v lékárnách, fitness centrech a v prodejnách se zdravou výživou. Nejčastěji ho zakoupíte ve formě prášku. Má hořkou chuť, která nevyhovuje každému. Je tedy snazší přijímat jej v tabletách.

Lze jej pořídit také jako sprej, který se aplikuje do úst a pomáhá zmírňovat noční chrápání.

Výhodou je, že u MSM nebyly prokázány žádné vedlejší účinky a produkt je velmi dobře snášen, je tudíž vhodný prakticky pro každého.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat