Rychle zhubnout do léta

S blížícím se létem přichází opět na řadu věta „Musím rychle zhubnout!“ A aby to vyšlo, poradíme vám ty nejlepší tipy a triky.

Když chcete zhubnout rychle, je kromě sportu jedna věc ještě důležitější – strava. A přitom nejde o to jíst málo, ale jíst správně. Abyste sny proměnili ve skutečnost, měli byste si ze svého jídelníčku škrtnout cukr, alkohol (ano, čtete správně) a hotová jídla. Místo toho jezte hodně ovoce, zeleniny a vlákniny.

Správná výživa

Obzvlášť rychle zhubnete přebytečná kila, když minimalizujete přísun jednoduchých sacharidů a místo toho budete tělo zásobovat dostatkem bílkovin. Bílkoviny jsou důležité pro to, aby tělo nebralo zásoby ze svalové hmoty. Protože svaly jsou nezbytné při spalování tuků a fungují jako „zabijáci tuků“.

Více pohybu

Kdo chce zhubnout, měl by využít každé příležitosti k pohybu, a to především, pokud celý den sedí v kanceláři. Odpovězte si třeba na otázku, jestli do práce musíte opravdu jezdit autem nebo autobusem, nebo zda vás tam pohodlně doveze i kolo. A to stejné platí i o výtazích nebo jezdicích schodech.

Zkuste žvýkačku

Přepadne vás často hlad? Pak zkuste mít po ruce žvýkačku bez cukru. Často pomůže na utišení chuti místo čokolády nebo bonbonů. A pokud máte opravdu hlad, pak ho zkuste zahnat hrstí ořechů nebo jablkem. 

Zažehněte spalování

Kromě intenzivního tréninku vám ke zrychlenému spalování může pomoci i správné koření. Chili, skořice, kurkuma, pepř nebo zázvor dají vašemu jídlu správnou chuť, a navíc také nastartují spalování tuků.

Místo másla hořčice

Máslo vám do seznamu kalorií přidá za každých 10 gramů 75 kalorií. Dobrý důvod poohlédnout se po lepší variantě. Zdravější je olivový olej nebo avokádový krém. A hořčice. Nejenže nemá téměř žádné kalorie, ale také zvýší vaše spalování.

Hlad, nebo žízeň?

Koho pořád honí mlsná, neměl by se jí neustále poddávat. Často je totiž opravdu „hlad převlečená žízeň“. Zkuste proto nejdříve vypít sklenici vody, většinou to bývá spolehlivé řešení při odpoledních pocitech hladu.

Celozrnná mouka místo bílé

Celozrnné pečivo je pro postavu a zdraví vždy lepší možnost. Díky jejich velkému vlivu na hladinu cukru v krvi brání možným náhlým pocitům hladu. Kromě toho obsahuje výrazně více vitaminů, minerálů a vlákniny.

Spěte o 30 minut déle

I spánek dokáže rozpouštět tuky! Ale mnoho lidí spí málo a nedostatek spánku je pak příčinou přejídání se. Pokud vyzkoušíte spát každý den o 30 minut déle, poznáte pozitivní účinky na svoje tělo již za krátkou dobu. Důležité je spát sedm až devět hodin každou noc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat