Mužům diety moc nejdou

Ačkoli by to málokdy přiznali, i muži řeší s přibývajícími léty přibývající kila. A jako u žen je stále těžší s nimi bojovat. Existují ale tři nejčastější chyby u mužů s věkem nad 45, kteří by se rádi zbavili vykukujícího bříška.

Nejnovější vědecké studie dokládají, že především tři chyby jsou odpovědné za to, že muži nad 45 nemohou zhubnout tuk na břiše. Podívali jsme se zblízka na to, které to jsou.

Když se břicho zvětšuje

Věděli jste, že se látková výměna po 45. roce začíná měnit? Hromadění tuku v břišní oblasti je pro zdraví velmi škodlivé, a navíc začíná tělo odbourávat svalovou hmotu, přičemž se cítíte slabší a bez síly. Důvodem jsou hormonální změny těla. Bohužel je stárnutí přirozený proces, který není možné zastavit. 

Nadměrné posilování břicha

Lidé, kteří touží po plochém břiše s vyrýsovanými svaly si myslí, že nejlepší je břicho co nejvíce posilovat. Problém je, že přes krásně vyrýsované svaly leží vrstva tuku…  A na spálení tuku na břiše vám žádné sklapovačky ani jiná cvičení na břicho nepomohou. Abyste spálili tuk, musíte spálit víc kalorií než přijmete. Podle časopisu Men´s Health může 22 000 sklapovaček spálit pouze 0,4 kg tuku. Pro někoho, kdo chce tedy zhubnout 13 kilo, to vychází na 715 000 sklapovaček. Když  uděláte 200 sklapovaček denně, budete potřebovat 10 let…

Málo kalorií

Pro snížení tělesného tuku musíte přijímat méně kalorií, než potřebujete. Nejjednodušší a nejefektivnější způsob je strava. Většina dietářů ale dělá jednu fatální chybu – zredukují kalorie příliš. A tělo zaujme obrannou pozici a začne chránit tukové zásoby. To ohrožuje látkovou výměnu a tělo nastaví mechanismus pro přežití. Tělo má totiž spoustu mechanismů, jak se bránit úbytku na váze. Pramení ještě z prehistorických dob, kdy se střídalo období jídla a hladu. Logicky nemůžete zhubnout, když se vaše tělo všemožně snaží zpomalit látkovou výměnu a šetřit si kalorie.

Špatné potraviny

Mnoho lidí, kteří chtějí zhubnout, často sází na úplně nevhodné potraviny. Například fatální chybou je postavit dietu na malém množství proteinů. Přitom je protein nejdůležitější stavební látkou těla a především svalstva. Kombinace velmi málo kalorií a příliš málo bílkovin je proto naprosto zničující. Místo spalovaní tělesného tuku, tak tělo začne brát energii ze svalů. A tím nejenže nezhubnete, ale vaše tělo navíc bude ochablé a neforemné.

Cesta ke štěstí

Tajemství zázračné cesty ke zhubnutí je zrychlení metabolismu. Metoda pramení z poznatku o pravěkých lidech – čím méně bylo jídla, tím pomalejší byla látková výměna. Takže logicky musí tělo fungovat i obráceně! Pokud tedy chcete zhubnout břišní, ale i ostatní tělesný, tuk, pak začněte jíst. Není tím myšleno jíst větší porce, ale častěji! Doporučuje se jíst až 6 malých jídel denně, včetně oběda a večeře, a nejlépe vždy ve stejný čas. Pokud zajistíte totiž tělu doslova pravidelný přísun energie, začne se zbavovat zásob. Tukových zásob. Takže i při menší fyzické zátěži spálíte mnohem více tuků. Bez hladovění, bez nezvladatelné chuti po jídle a při minimu fyzické zátěže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat