Hmyzímu bodnutí uleví esenciální oleje

Přiznejme si upřímně, že vyfasovat žihadlo není kdovíjaká paráda. Ono i obyčejné kousnutí zákeřného komára připraví perné chvilky! A právě proto byste měli mít po ruce esenciální levanduli, bazalku i eukalyptus.

Léto je jedno z nejkrásnějších období roku a takřka všichni si ho užívají plnými doušky. Na straně druhé je však také všude kolem plno hmyzu, který útočí čím dál agresivněji. Lidé na bodnutí komárem, vosou či včelou reagují různě, ovšem na otoky, bolest, zarudnutí i svědění si stěžují všichni stejně. Co v takových případech děláte vy? Možná tiše trpíte a čekáte, až to přejde. Ale proč, když si můžete rychle ulevit? První pomoc se skrývá v šuplíku s esenciálními oleji. Které z vašeho arzenálu poskytnou hojivý dotek plný vůně i něhy?

Do akce nastupuje levandule

Říká se, že levandule je nejúčinnější a také nejpříjemnější zbraní proti hmyzu, protože její úžasné aroma nezvané hosty odpuzuje. O důvod víc, proč si ji na zahradě vysadit, a to pěkně ve velkém. Nicméně i esenciální podoba této bylinky není k zahození, neboť zastavuje krvácení, přičemž poskytuje antibakteriální a protizánětlivou ochranu. Zřeďte pár kapek s dalším nosným olejem a získanou směs si aplikujte na postižené místo. Za pár minut bude svědivý nešvar už jen nepříjemnou vzpomínkou.

Bazalko, ukaž, co umíš!

Jako další možnost vezměte na pomoc bazalku, pro kterou platí stejná pravidla použití jako u zmíněné levandule. I tenhle vonný olejíček totiž láskyplně ošetří následek bzučivé návštěvy! A když už ho budete mít v ruce, myslete i na to, že je doslova unikátním nervovým tonikem, jež uklidňuje při podrážděnosti, úzkosti a stresu. Jakmile jeho vůně poškádlí čichové buňky, posílí se vám také mozkové funkce a ještě se dočkáte energetické vzpruhy.

Eukalyptus jako svěží vítr

Ani esenciální eukalyptová medicína se nemine účinkem. Vhod vám přijdou nejen její dezinfekční a antiseptické schopnosti, ale i to, že značně podporuje proces hojení a regenerace. Ke všemu příjemně ochladí! On je vůbec eukalyptus vhodným prázdninovým společníkem. Věděli jste, že tlumí alergii, tišší bolesti různého původu a bojuje proti infekcím?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat