Protivná bolest hlavy již od rána

Pokud vás bolí hlava hned po probuzení, může to mít jeden konkrétní důvod – v noci zkrátka skřípete zuby!

Bolesti hlavy, jakmile se probudíte, mohou být projevem toho, že ve spánku, a možná, aniž byste to tušili, skřípete zuby. Mnoho lidí tak mimochodem odbourává stres. Tlak na svaly čelistí je při skřípání až desetkrát vyšší než při jídle, a to už negativně ovlivňuje kvalitu spánku, protože celou noc díky tomu máte napnutý obličej, šíji a ramena. A ještě se okrádáte o kvalitní a dlouhé fáze hlubokého spánku.

Jak si pomoci proti bolesti

Nejdříve se pokuste spát v poloze na boku, která sníží tlak na zuby. Také vám pomůže, když si u zubaře necháte na míru vyrobit ochranné plastové násady na zuby. Nosí se jako taková volnější rovnátka na horní a dolní čelisti a chrání zuby a svaly. A samozřejmě je lepší příčinám předcházet, než je léčit – tedy v první řadě byste měli odbourat stres!  

Na bolest hlavy vyzkoušejte jógu

Díky pozitivnímu efektu, které prokazatelně joga na svalstvo, prokrvení a rovnováhu má, patří joga k těm nejčastějším terapiím také proti (chornickým) bolestem hlavy. Abyste dosáhli opravdu chtěného, léčivého efektu, platí, že není nutné se příliš soustředit na to, jestli provádíte jednotlivé pozice naprosto bez chyby. Pokuste se místo toho raději více vnímat vlastní prožitek, nenamáhat se příliš a dbát na pomalý a plynulý přechod mezi jednotlivými pózami. Již po několika dnech se zbavíte nejen bolestí hlavy, ale i stresu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat