Pohybové aktivity s efektivním spalováním kalorií

Dřina v posilovně se samozřejmě vyplácí, nicméně ke spalování kalorií rozhodně není nutné ji navštěvovat. K vysněné postavě se můžete propracovat i s pomocí jiných aktivit, které většinou nevyžadují žádné počáteční investice. A když už, tak jen velmi minimální.

Vánoční svátky a silvestrovské oslavy jsou testem pevné vůle a odolnosti vůči neskutečným dobrotám, jako je třeba cukroví, vaječný koňak nebo bramborový salát se smaženou rybou. Většina lidí přes nejkrásnější svátky roku přibere něco okolo půl kila, v těch extrémnějších případech se jedná o kila dvě, kterých se pak v rámci novoročních předsevzetí mnozí chtějí zbavit.

Míra úspěšnosti takového plánu závisí na správném jídelníčku a fyzické aktivitě, respektive intenzitě tempa. Naštěstí platí, že spalování kalorií je jednodušší a zábavnější, než si myslíte. Se kterými pěti aktivitami vám to půjde skoro samo?

Skákání přes švihadlo

Jen pouhých 10 minut skákání přes švihadlo zbaví vaše tělo100 až 150 kalorií. Jedná se o nejjednodušší činnost redukující tělesnou hmotnost, která se dá praktikovat téměř vždy a všude. Kromě toho, že sundáte nadbytečné kilogramy, zlepšíte koordinaci rukou a nohou a zároveň posílíte svaly v dolní části těla.

Jízda na kole

S ohledem na roční období se nabízí i jízda na kole. Pokud není sníh, tak i v chladnějších částech roku. Podle studie Harvardovy univerzity vás cyklistika ve středním tempu po dobu 30 minut může oprostit až o 300 kalorií.

Chůze do schodů

Vyhýbejte se výtahům – dlouhodobě. Po schodech choďte zásadně pěšky, neboť desetiminutové stoupání stylem „noha nohu mine“ spálí 100 kalorií. Ovšem dočkáte se i dalšího bonusu. Posílíte svaly v dolní i horní části těla, pokud vědomě přidáte ruce.

Svižnější turistika

S ohledem na vývoj epidemiologické situace možná dáte přednost fyzické aktivitě, jenž nahrává sociálnímu distancování. Obujte kvalitní boty a vydejte se na horskou túru do lesa. Pěší turistika v číslech představuje 15 minut činnosti a mínus 100 kalorií. Počítejte i s tím, že vám novou krev do žil vlije čerstvý vzduch.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat