Zastavte svědění v klíně jednou provždy

Akutní svědění, pálení ve vaginální oblasti, otok stydkých pysků a klitorisu a výtok podobný tvarohu poukazují na nesprávnou hygienu, ale i kvasinkovou infekci. Jak a čím si můžete pomoci? Tyto tipy vám uleví!

Svědění „tam dole“ je nepříjemné a někdy není důvodem k obavám. Pro jistotu se však objednejte ke gynekologovi. Než vás vezme, udělejte z níže uvedených triků svoji denní rutinu!

Noste bavlněné spodní prádlo

Bavlněné spodní prádlo poskytuje dostatečnou ventilaci, umožňuje pokožce dýchat a zabraňuje pocení. Pokud nosíte spodní prádlo, které absorbuje pot, nedochází ke hromadění vlhkosti. Myslete i na to, že je dobré oddělovat menstruační prádlo od zbytku svršků ostatních členů domácnosti.

Udržujte pochvu vlhkou

Může se to zdát divné, ale vaginální oblast potřebuje pravidelnou hydrataci. Použít se dá kokosový olej nebo jakýkoli jiný neparfémovaný hydratační prostředek, jež zabraňuje vysušení. Ale nepřehánějte to a nic nevtlačujte do poševního kanálu!

Podporujte dobré bakterie

Pro podporu dobrých bakterií konzumujte probiotické potraviny, ke kterým patří česnek, citrusové plody, jogurt, kefír, tempeh, kysané zelí, kimchi či brusinky. Tyto dobroty jsou prospěšné pro prevenci infekcí a svědění v rozkroku.

Často měňte hygienické pomůcky

Před a po zavedení tamponů a menstruačních kalíšků si důkladně umyjte ruce, častěji měňte vložky a tampony. Kromě toho nezapomeňte vyčistit vaginální oblast pokaždé, když jdete na záchod. Díky této technice se vyhnete vyrážkám a nepříjemnému zápachu.

Zřekněte se sprchových gelů a mýdel

Pokud je vaše pochva podrážděná, při sprchování nepoužívejte sprchové gely ani mýdla na chemické bázi. Vhodné nejsou ani vlhčené ubrousky. Pochva je samočisticí orgán, vystačí si s čistou vodou, která snižuje riziko infekce.

Ruce pryč od žiletek!

Holení chloupků v oblasti ohanbí se v tuto chvíli nedoporučuje, protože je uvedená oblast citlivá a náchylná k rozšíření kolonie bakterií. Taky riskujete, že se nakazíte hnisavou kožní infekcí známou jako kožní folikulitida. Z tohoto důvodu s holením počkejte, až symptomy ustoupí.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8058221/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:48
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:48
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat