Fitko je nuda. Hubněte i mimo posilovnu!

Upřímně, ne že by se následující činnosti vyrovnaly půlhodince na běžicím pásu nebo usilovného posilování, ale je třeba jim přiznat pozitivní efekt na naši fyzičku a postavu, i když si to na první pohled třeba neuvědomujeme.

Ne že byste měli vyměnit svou týdenní dávku cvičení třeba za takový minigolf, ale když pro jednou vyrazíte na něj a ne do posilovny, nemusíte se tak úplně trápit výčitkami… A to platí i pro:

Bowling

Přibližně 8 rychlých kroků s několikadekovou (až několikakilovou) koulí v ruce, kterou následně švihem odhodíte. To přeci zní jako pohybová aktivita, no ne?

A ještě lépe bude, když se budete po celou hru soustředit na správný postoj celého těla, na zatínání těch správných svalů a nebudete při čekání, až přijdete na řadu, ujídat nejrůznější chipsy, hranolky apod. a zapíjet je pivem nebo slazenou limonádou.

Virtuální sporty

Výrobci videoher na to přišli poměrně brzy – pokud pro nejrůznější konzole zaručující aktivní zapojení hráče vymyslíte i sportovní hry, při nichž uživatel poskakuje, boxuje, běhá na místě, přeskakuje virtuální překážky apod., přiláká novou cílovou skupinu zákazníků a bude mít pověst firmy, jež se snaží bojovat proti obezitě apod. Nicméně jak se ukazuje, není to pouze marketingový trik – u některých těchto her se můžete docela pěkně zapotit! A ještě lepší je dát si závod či turnaj s partnerem nebo kamarádkou – nabudí vás to k ještě usilovnějším výkonům!

Procházka se psem

Klasická procházka okolo baráku, aby se váš čtyřnohý miláček trochu proběhl a vyvenčil, není pro člověka zrovna velkou pohybovou aktivitou. Proto napříště tuhle rutinu trochu změňte – vezměte s sebou míček, který psovi házíte, a pokaždé, když tak učiníte, nebudete čekat na místě, až vám ho pes přinese zpátky, ale popoběhněte s ním! A vůbec byste si mohli se svým čtyřnohým miláčkem trochu zazávodit!

Tanec

Samozřejmě je rozdíl, pokud na svatbě kamarádky tančíte ploužák, nebo pokud si vyrazíte třeba na diskotéku či lekci salsy. Pravdou ale je, že tanec je pohyb, a to často pohyb velmi náročný, při kterém zaměstnáte spoustu různých svalů. Tady už opravdu často můžete posilovnu a tanec postavit na jednu rovinu!

Golf

Zapomeňte na vozíky a caddyho (tedy člověka, který vám nosí hole) – pěkně se po hřišti projděte a hole hoďte na svá vlastní záda (nebo je za sebou táhněte na kolečkách). Připočtete-li k tomu ještě švih při odpalu, dostanete se na celkem slušnou míru pohybové aktivity. Navíc vám na golfu většinou nehrozí, že byste mezi jednotlivými údery svačili něco nezdravého (pokud ano, neměli byste).

Létající talíř/frisbee

Nejenže je to skvělá zábava, ale kromě toho, že talířem házíte, ještě po něm často musíte skočit nebo pro něj doběhnout, pokud ho váš partner odhodí někam, kam už na něj nestačíte (na frisbee, ne na partnera). A taková hodinka dvě v parku je už vlastně skoro regulérní sport
TIP Bety: Chcete poradit, jak začít hubnout? Nevíte, jak si správně sestavit zdravý jídelníček? Poraďte se zdarma s naší výživovou poradkyní Gabrielou Knosovou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat