Chcete zhubnout? Dejte si kávu s máslem!

Chutnala by vám káva s máslem? Tibeťanům chutná už tisíce let čaj s máslem. Američané ale mléčný tuk přidávají do kávy a propagátoři tohoto nápoje tvrdí, že tohle spojení zvyšuje blahodárné účinky na zdraví u obou potravin. Káva s máslem je podle nich zdravá, prospívá srdci, dodává energii a pomáhá hubnout.

Máslo bylo neprávem několik desetiletí démonizováno. Lékaři se domnívali, že jako zdroj nasycených tuků přispívá k ucpávání tepen a chorobám srdce. Není tomu tak. Naopak rostlinné margaríny – ztužené tuky – škodí cévám a srdci daleko více. Máslo obsahuje na zdraví blahodárně působící typy mastných kyselin – byť nasycených – a také řadu podstatných vitaminů.

V USA začal kávu s máslem propagovat doktor Dave Asprey, podle něhož recept vychází z Tibetu, kde pijí silný černý čaj s máslem. Káva s tímto mléčným tukem se pak v anglofonních zemích prodává v kavárnách jako paleo coffee či fat black.

Dozvěděl jsem se o síle a moci másla v Tibetu v nadmořské výšce 5 400 metrů poblíž hory Kailash. Přišel jsem tam zmátožený z mínus desetistupňového mrazu a doslova jsem omládl a postavil se na nohy díky šálku čaje s jačím máslem,“ píše Asprey na svém webu.

Káva s máslem posílí tělo a dodá mu energii až na šest hodin, tělo naprogramuje na spalování tuku po celý den a zlepší také funkce mozku. Doporučuje se pít především u snídaně.

Na šálek kávy (nejlépe bio a fair trade) se mají použít dvě čajové lžičky másla (nejlépe bio másla z volné pastvy). V kavárnách nápoj často vyšlehají do pěny.






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat