Nastartujte imunitu i v zimě!

Zimní měsíce jsou pro náš imunitní systém občas docela výzva – počasí je chladné, navíc ve vzduchu lítají nejrůznější viry a bakterie…

Jak svoji imunitu v tomto období pořádně „nakopnout“?

1. Myjte si ruce, ale nepřehánějte to

Mytí rukou je samozřejmost, ale nic se samozřejmě nesmí přehánět. Pokud si ruce drhnete dezinfekcí každých 10 minut, paradoxně si můžete uškodit – našemu organismu chybí podněty, proti nimž by si mohl vybudovat obranyschopnost.

2. Dopřejte si dostatek spánku

Pokud budete spánek odbývat, hrozí vyšší hladiny stresových hormonů v těle, které přispívají k zánětlivým procesům v organismu. Takže si dopřejte alespoň 7 hodin kvalitního spánku denně!

3. Věnujte se pohybu

Každodenní pohyb (a stačí například chůze) zvyšuje rychlost, s níž se protilátky a bílé krvinky pohybují v našem těle, takže dokáží odhalit hrozící nemoc dříve a včas zasáhnout, ještě než propukne.

4. Jezte ovoce a zeleninu

Důvod je jasný – obsahují spoustu vitaminů, antioxidantů a minerálů, které imunitní systém posilují. Jistě, můžete „zobat“ pilulky, ale čerstvé plody jsou nejlepší.

5. Nezůstávejte o samotě

Studie naznačují, že lidé, kteří se pravidelně vyskytují ve společnosti ostatních lidí, jsou mnohem méně nemocní a mají silnější imunitní systém. Využijte toho!

6. Nekuřte a nepijte

Ano, oba tyto zlozvyky znamenají pro náš imunitní systém zbytečnou zátěž, v jejímž důsledku je obranyschopnost organismu oslabena.

7. Relaxujte a myslete pozitivně

Protože se dnes nikdo z nás nevyhne stresu, je potřeba naučit se od něho oprostit. Stres totiž narušuje imunitu a přispívá k zánětlivým procesům v těle. Naučte se pořádně odpočívat! Zdravá mysl = zdravé tělo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat