Pozor na novoroční hubnutí v páru: Muži shodí více a rychleji. Proč?

Psychologové tvrdí, že pro úspěch při naplňování předsevzetí je dobré, když člověk snažící se změnit své návyky a žít zdravěji zapojí do tohoto úsilí svůj protějšek a rodinu. Hubnout s lednicí plnou dobrot a lenivým protějškem na gauči je demotivující. Když se však rozhodnou hubnout a žít zdravěji oba partneři, nemají to snadné ženy. Muži mají totiž jiný typ metabolismu a naprostá většina z nich shodí nadbytečná kila rychleji než jejich partnerka. A shodí nakonec také větší počet kilogramů.

„Muži dodržují dietu lépe než ženy, mají silnější vůli, většinou spálí při cvičení více energie a hlavně mají jiný typ metabolismu, takže spalují efektivněji a více,“ tvrdí britští experti, které si najal obchodní řetězec Marks & Spencer. Ten na počátek tohoto roku připravil kampaň podporující hubnutí obou partnerů.

Experti přitom opírají svá tvrzení o výzkum u 1 850 dospělých obou pohlaví. Účastníci výzkumu shodně cvičili a drželi stejnou dietu. Celkově však muži zhubnuli více než ženy. A také rychleji. „Výsledky tohoto výzkumu dokazují, že muži jsou lepší jak při krátkodobém velmi intenzivním hubnutí, tak při dlouhodobém a méně výrazném shazování nadbytečných kilogramů,“ tvrdí autoři výzkumu z Velké Británie.

Mužům také většinou stačí začít jíst zdravěji a trochu více se pohybovat, výsledky se dostavují hned a jsou viditelnější než u žen.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat