3 lži, co vám sabotují dietu

O dokonalé postavě sní snad každá žena, ať už to přizná nebo ne. A tak je hubnutí a diety přímo rájem pro nejrůznější zaručené tipy a rady. Jenže některé z nich nefungují, případě mohou spíše škodit. A my jim stále věříme…

Odhalte s námi ty největší lži, které našim snahám o zhubnutí právě neprospívají!

Lež č. 1: Čím pomaleji hubnete, tím lépe

Skutečnost: Jistě, překotné ubývání na váze vám zajistí jediné – jojo efekt a další kila navíc –, ale druhý extrém vám také příliš nepomůže. Pokud na sebe budete příliš mírní a změny ve vašem životním stylu a jídelníčku nebudou dostatečné, nezhubnete. Nebo alespoň ne efektivně. Kilo dolů za měsíc je hloupost, spíš byste se měli zbavovat jednoho až dvou kil týdně (alespoň zpočátku, postupem času to půjde pomaleji). Mimochodem, nemusíte být ani nervózní, pokud vaše hubnutí nepůjde pravidelně – prostě jeden týden zhubnete půl kila, další týden tři. Prostě se vyvarujte extrémů a myslete na své zdraví.

Lež č. 2: Voda před jídlem vás zasytí

Skutečnost: Je pravda, že pokud vypijete před jídlem sklenici vody, nesníte toho tolik jako jindy. Jenže upřímně řečeno, je to velmi krátkodobý efekt! Hodinu po jídle už zase budete mít hlad a existuje velká pravděpodobnost, že vybílíte lednici. Voda sama o sobě vás nezasytí, ani neoklame váš mozek, aby vyslal signál o sytosti. To, co opravdu zasytí, je vláknina. A tak si dopřejte svačinu v podobě ovoce nebo zeleniny. Pak toho k hlavnímu jídlu skutečně tolik nespořádáte. Ani po něm.

Lež č. 3: Čím méně kalorií, tím snazší hubnutí

Skutečnost: Základní pravidlo hubnutí sice říká, že musíme vydat méně kalorií, než jich přijmeme, ale když to přeženeme, obrátí se naše snahy proti nám. Rapidní snížení počtu kalorií či přežívání na minimu jídla jednak zpomaluje metabolismus, jednak může poškodit organismus. Je proto důležité, aby vaše tělo dostávalo alespoň 1200 kalorií za den. Nejlepší je kalorie vůbec nepočítat a soustředit se spíše na to, z čeho je získáváme. Ovoce, i když může být kalorické, je vždycky lepší než vepřo-knedlo apod.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat