Sklenice rajčatového džusu může ulevit od symptomů přechodu

Rajčatová šťáva může fungovat jako alternativní léčba estrogenem v menopauze. Každodenní pití tohoto nápoje může ulevit od nepříjemných symptomů menopauzy. Tvrdí to tokijští vědci s tím, že prokázali účinnost rajčatového džusu v experimentální studii.

Vědci z Lékařské univerzity v Tokiu zjistili, že sklenice rajčatového džusu o objemu dvě stě mililitrů vypitá dvakrát denně má výrazný vliv na omezení nepříjemnosti všech symptomů menopauzy. Snižuje také hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi a úzkost. Osmitýdenní experimentální výzkum byl aplikován na třiadevadesát žen v menopauze.

K nejvýraznějšímu omezení symptomů až na polovinu došlo u úzkostí, návalů horka a podrážděnosti. Ženy pijící dvakrát denně sklenici džusu také spálily více kalorií a klesl jim obsah tuku v krvi.

Rajčatová šťáva je bohatá na kyselinu gama-aminomáselnou, která funguje v lidském těle jako ženský pohlavní hormon estrogen.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat