Může tajemný nápoj léčit rakovinu?

Jistá stará čínská legenda říká, že lidé měli kdysi ve zvláštní úctě čajovou houbu, kterou považovali za božský dar. Za časů dynastie Han, zhruba před dvěma tisíci lety, z této houby lidé připravovali tajemný nápoj, který jim měl zajistit dlouhý a spokojený život.

Řeč je o kombuše - nápoji nejasného původu, který je známý již z doby před naším letopočtem a který se opět dostal do hledáčku medicínské vědy koncem dvacátého století.

Když na začátku osmdesátých let tehdejší prezident Spojených států Ronald Reagan onemocněl rakovinou, kdosi z jeho lékařů si vzpomněl, co četl v knize ruského spisovatele Solženicyna. Ve své autobiografické knize slavný spisovatel popsal svůj boj se zákeřnou chorobou, který vyhrál údajně díky pití kombuchy. Reaganovi lékaři tedy pořídili několik kombuchových násad z Japonska, a prezident pil údajně 1 l nápoje denně. Začátkem devadesátých let se měl již těšit dobrému zdraví.

Síla kombuchy pochází z jejího nezaměnitelného složení, zahrnujícího bohaté spektrum organických kyselin a vitamínů. Jmenujme například kyselinu glukonovou, glukuronovou, octovou, šťavelovou, listovou, uhličitou, nebo pravotočivou kyselinu mléčnou.

Posledně jmenovaná, kyselina L-mléčná ovlivňuje trávení, podporuje prokrvení a aktivuje látkovou výměnu v játrech.

Zajímavá je také zmíněná kyselina glukuronová, která je rovněž do jisté míry produkována v játrech. Tato kyselina podporuje vylučování škodlivin, které se přirozeně ukládají v tukových tkáních. Kyselinu glukoronovou se dosud nepodařilo vytvořit uměle, proto je také kombucha tak výjimečným nápojem.

Všeobecně se dá říci, že kombucha obsahuje žádoucí látky v harmonickém složení. Tyto se starají o dobré zdraví, protože podporují látkovou výměnu, vyplavování škodlivin a posilují imunitní systém.

Sami však můžete tento nápoj prozkoumat a zjistit, zda měli staří Číňané pravdu. Kombuchu připravovanou podle tradičního postupu bez jakýchkoliv úprav, pasterizace apod. vyrábí společnost Stevikom - e-shop výrobce www.natureforce.cz. Při objednávce nad 2 420 Kč je poštovné v rámci ČR zdarma. Kombuchový nápoj se doporučuje užívat v množství 2 dl ráno na lačno, během dne pak podle chuti.



Možná přišel čas zjistit, jak to Číňané s oním „elixírem mládí“ vlastně mysleli.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat