Potvrzeno! Mateřství ničí milostný život!

Spokojenost ve vztahu, a to včetně sexuálního uspokojení, se dostává na bod mrazu během raných fází rodičovství, potvrzuje studie. A co hůř: takhle to zůstává! Lze zpět navázat na příjemný intimní život, nebo je vztah předem odsouzený k záhubě?

Dítě je zázrak, a to tak velký, že se mu podřídí dosavadní život. Pokud zkušeně pokyvujete, víte, o čem je řeč. Jestli na potomka teprve čekáte, připravte se na následující. Výzkumníci z americké Texas A & M University zjistili, že 90 procent nových rodičů potvrzuje náhlé zhoršení vztahů a sexuálních funkcí po porodu. Náhlé, leč trvalé. Většina novopečených maminek a tatínků hlásí trvalou míru nespokojenosti, což vyplynulo z celého osmiletého studia rodičů vydané v roce 2010. Návrat od mámy a táty zpět k partnerům a milencům je zkrátka složitější, než se zdá. Proč tomu tak je?

Za všechno může testosteron!

Sexuální abstinence? Důvod? U matek je to jasné. Jsou unavené, mění životní priority, zvykají si na novou roli a zodpovědnost, tudíž mají jiné starosti, než se předvádět ve spodním prádle a plnit partnerům jejich přání. Ale co muži? I na ně nová otcovská role doléhá! Studie provedená na Northwestern University v Illinois uvádí, že novopečeným tatínkům v průměru o 26 procent poklesne hladina testosteronu. Méně testosteronu rovná se nižší libido.

Kde je nabídka, je i poptávka

Proto je pochopitelné, že dítě převrátí váš sexuální život doslova naruby. A tak je to i v pořádku a normální. Ovšem nenechte, aby i po roce od jeho narození ničilo vše, co mezi sebou s partnerem máte vybudované. Vědci i sexuální terapeuti se shodují, že existuje pozitivní vztah mezi množstvím sexu, který máte, a množstvím sexu, který chcete mít. V překladu to znamená, že pokud se budete milovat pravidelně (byť jednou za týden), zvýší se tím hladina testosteronu, což povzbudí libido vám i partnerovi. 

Recept, jak se z toho nezbláznit

Říkáte si, kde na to vzít čas a nekrást? Tuhle otázku podle britského deníku Daily Mail řeší asi 60 procent rodičů, kteří kvůli únavě a stresu „odložili“ svůj milostný život na druhou kolej. Na vině pochopitelně není jen touha po uspokojení potřeb svých dětí, ale i povinnosti v domácnosti a v práci, pokud si matka rozhodne přivydělávat. Pak se sexuální abstinence prodlužuje, což ovlivňuje partnerský vztah jako takový. Odborníci proto radí ulevit si od stresu a být trochu sobečtější – zavést chvilky pouze pro sebe. Je to čas bez partnera, dětí a práce. Prý i několik desítek minut týdně může od nátlaku výrazně pomoci. Převážně unavená matka načerpá víc energie, kterou později může využít třeba pro onen sex.

Ale budete-li mít štěstí, takové situaci se vyhnete. Podle sexuologa Zlatko Pastora některé ženy vnímají po porodu sex lépe, více se vzruší, mají intenzivnější zážitky. Jim příchod potomka sexuální život příliš nenaruší. To se někdo má…

A jak to máte vy? Daří se vám věnovat se milostnému životu i dítěti?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat