Poprvé v kině

Snad nikdy neplnilo naše kina tolik filmů pro děti. A protože letošní zima zrovna sněhovým hrátkám ve městě moc nenahrává, můžete zkusit se svými ratolestmi vyrazit právě na nějaký ten film.

Je poměrně těžké určit, kdy vzít malé dítě poprvé do kina. Pro některé to může být neuvěřitelně vzrušující zážitek, jiným může činit potíže vydržet bez hnutí sedět po celou dobu filmu, pro některé pak mohou velké postavy na plátně a hlasité zvuky představovat stresovou situaci.

Než tedy v doprovodu svého potomka vyrazíte za (více či méně) kulturním zážitkem, položte si následující otázky:
1.    Vydrží dítě sedět po celu dobu filmu na místě?
2.    Dokáže vydržet bez návštěvy toalety? (To sice nepatří k důležitým kritériím, není problém kdykoli během představení dojít s dítětem na záchod, ale pokud víte, že se tato situace bude během projekce několikrát opakovat, je dobré počítat s ní při kupování lístků a volit je blíže uličce.)
3.    Nevadí dítěti hlasité zvuky?
4.    Nebude mu vadit obraz na velkém plátně?
5.    Určitě zvolený film odpovídá věku dítěte?

Pokud je vaše dítko zvyklé po obědě spát, rozhodně není tahle doba pro návštěvu kina vhodná. Dobrým tipem jsou dopolední představení, protože dítě není unavené, navíc budete ve společnosti dalších rodin, které vám případné ne úplně vhodné chování potomka odpustí.

Jestliže se nakonec rozhodnete vyrazit, dobře dítěti vysvětlete pravidla chování v kině a ujistěte se, že je pochopilo. Na druhou stranu musíte počítat s tím, že věci nemusejí probíhat tak, jak si je naplánujete, takže buďte připraveni na to, že se možná nedozvíte, jak to nakonec s animovanou postavou či princeznou dopadlo. Vaše dítě si film nemusí užívat tak jako vy, a tak existuje jistá pravděpodobnost, že budete muset kino opustit.

Navzdory všem radám a pravidlům ohledně chování v kině – nezapomínejte, že vyrazit s dítětem na film je především o radosti. Jeho i té vaší. Takže si to všichni pořádně užijte!
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat