Fyzická aktivita léčí akné a omlazuje pokožku

Nemáte ke sportu potřebnou motivaci? Co když vám řekneme, že při každém tréninku zbavíte pleť toxinů, omezíte tvorbu vrásek a zabojujete proti akné? Možná je tohle ten impulz, který vás donutí zvednout se z gauče!

Odborníci nám neustále kladou na srdce, abychom pravidelně sportovali. Fyzická aktivita podle nich předchází srdečním chorobám, zlepšuje mozkové funkce a zkvalitňuje spánek, zatímco reguluje cholesterol a dodává optimismus. Ovšem pozor, pohyb působí jako učiněný elixír i na pokožku, která díky němu doslova mládne před očima. Proč vaše pleť tolik miluje, když se hýbete?

Hloubková očista jako skvělý vedlejší účinek

Detoxikačních kúr, jež z vnitřního prostředí těla odstraňují nahromaděné nežádoucí látky, existuje bezpočet. Jenže dá se podobně vyčistit i kůže? No jistě. Taková procedura ovšem nevyžaduje krémy, zábaly ani peelingové přípravky, její nepostradatelnou pomůckou jsou totiž tepláky.

„Ať už se věnujete silovému tréninku v posilovně, cyklistice, běhu nebo rychlé chůzi, zvyšuje se vám průtok krve, tudíž je přeprava všech důležitých živin mnohem rychlejší a efektivnější. Oběhová tekutina také odvádí přebytečný buněčný odpad. Představte si to jako hodně důkladné čistění pokožky od všech škodlivin a toxinů, které neprobíhá na povrchu, ale uvnitř,“ popisuje blahodárné schopnosti cvičení americká dermatoložka Ellen Marmur.

No vida, na kterou konkrétní aktivitu se dnes vrhnete vy? Každopádně počítejte s tím, že s trochou potu získáte spojence v boji proti pupínkům a dalším nedokonalostem, jež vám ničí sebevědomí i dobrý pocit ze sebe sama.

Vizáž bez vrásek a uhříků. Můžete ji mít

„Při sportu se děje hodně pozitivních věcí. Patří k nim i to, že dochází k rapidnímu snížení úrovně stresového hormonu kortizolu. Jeho větší množství vede k zesílené produkci kožního mazu, což má za následek rozvoj akné i černých teček,“ vysvětluje další specialistka, tentokrát americká dermatoložka se soukromou praxí Noëlle S. Sherber. Ta zároveň poukazuje na skutečnost, že tělocvik jako takový poskytuje skvělé podmínky pro přirozenou výrobu kolagenu, který zachovává pružnost a elasticitu pokožky, přičemž prokazatelně zpomaluje biologický proces stárnutí a tím i tvorbu vrásek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat