Korzet. Naučte se ukázat své sexy křivky

09.06.2010 | Krása a móda

Pokud ho ještě nemáte, určitě si ho pořiďte a nebudete litovat. Řeč je o korzetu. Odhalte ramena a vypněte hruď. Poradíme vám jak si vybrat ten správný abyste správně zdůraznila sexy vnady.

V dávné minulosti ženám spíš než pohodlí přinášel tento druh oděvu především bolest. Společenskou nutností ale bylo disponovat vosím pasem, a tak tehdejší ženy zkrátka neměly na výběr. Plátěná stahovačka s pevnými kosticemi a nekonečnou šněrovačkou nepatřila ani k vizuálně nejúchvatnějším kouskům ženského šatníku – plnila spíše jen uvedenou (ne)praktickou funkci formování siluety.

Návrat korzetů v 21. století ale oplývá zcela jinými přívlastky. Prádlové prvky, příjemné materiály, i mnohem méně bolestivé střihy pronikly do nejnovějších kolekcí návrhářů především proto, že ženským kolekcím dodávají sexy šmrnc a stejně jako nechvalně proslulí předchůdci, i ty současné modely korzetů dovedou příjemně, ale bez bolesti zformovat ženské křivky blíže k dokonalosti.

Jako výstřelek

Prvním z obnovitelů sexuálně nabitých korzetových střihů byl zajisté dvorní návrhář zpěvačky, která odjakživa diktuje nejen módní trendy. Na konci minulého století Jean Paul Gaultier přišel se světoznámou kolekcí modelů pro zpěvačku Madonnu, především s nepřehlédnutelným korzetem s výraznými špičatými košíčky. I dnes je Gaultier tím, kdo vrací korzety na módní výsluní. Tentokrát je ale zařadil do svých obvyklých kolekcí pro „běžné smrtelnice“. Jeho současné korzetové modely samozřejmě rychle zaujaly i ostatní módní tvůrce, sexy korzety se tak rázem dostaly i mezi běžně nošené kousky po celém světě.

TIP Bety: Ve fotogalerii najdete kompletní informace o výrobcích - popisek, značku a cenu. Na konci článku pak i adresář obchodů, kde se výrobky dají pořídit.

Sexy odhalená ramena

Trendem tohoto roku je především ukazovat prádlo. Tedy, samozřejmě jen zprostředkovaně, módní kousky podle posledních trendů z řad svrchních oděvů totiž negližé často nápadně připomínají. Nejinak je tomu i s korzety. Vévodí jim krajky, typické prádlové členění, tylové vsadky či satén. Mezi aktuálními modely ale najdete i zcela odlišné modely z běžných materiálů. Hlavním cílem všech modelů je zvýraznit siluetu se štíhlým pasem a dát vyniknout ňadrům. Korzety často postrádají jakákoliv ramínka, odhalená ramena totiž v letních dnech patří k nejoblíbenějším sexy prvkům mezi modely, které zakryjí jen minimum kůže.

A jak a s čím korzety vlastně nosit?

Možná to zní troufale, korzet ale patří k jednomu z nejuniverzálnějších kousků, kterým svůj šatník můžete obohatit. Využijete jej odlehčeně jako top přes tričko, elegantně jako sexy blůzu do kostýmu či sportovně pod krátkou koženou bundičku. Nosí se s módními slim džínami nebo v retro stylu doladěn nadýchanou sukní ke kolenům. Speciální kategorii tvoří také stále oblíbenější korzetové šaty. Ty mohou mít charakter běžných vycházkových modelů, najdete mezi nimi ale i kousky do společnosti či na večírek a určitě v nich vždy zabodujete.

Sexy střih je překvapivě univerzální a dovede vytvarovat téměř jakoukoliv postavu k dokonalosti tvaru přesýpacích hodin, který muži doslova milují. Samozřejmostí ale je umět daný model vždy přizpůsobit své figuře také vhodně zvolenými doplňky – bolerky, sáčky, širokým páskem či správně střiženou a padnoucí sukní či kalhotami. Hrajte si a najděte svůj osobitý styl...

Adresář:

Topshop, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
New Yorker, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Ann Christine, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat