Zimní krémy pro vaši pleť: Na co si dát pozor?

Když uhodí mrazy, chráníte vaše tělo teplými svetry a kabáty. Co ale pleť, která je vystavena chladu, větru a utrpí šok pokaždé, když přejdete z vytopené místnosti do venkovního chladu? Pořiďte mu ochranu v podobě kvalitního zimního krému.

A proč měnit krém, který vám vyhovuje? Každé roční období si žádá své – zatímco na jaře a v létě je nejdůležitější hydratace a vysoký ochranný faktor, v zimě je nutné přejít na poněkud jiný režim. Pozor si dejte hlavně v případě, že máte suchý typ pleti nebo trpíte na popraskané žilky.

Žádné zamrzání se nekoná!

Nejprve ale zbořme ten největší mýtus. Také se bojíte používat hydratační krémy v domnění, že by vám na tváři zmrzly? To je samozřejmě nesmysl. Pravdou ale je, že se zimou si tak dobře neporadí, a proto je dobré přejít na krémy na bázi emulze vody v oleji, které jsou výživnější. Jak se ale dozvíte níže, mastné pleti vyhovovat nemusí.

Cold krémy na suchou pleť

První variantou, která se sama nabízí, jsou speciální zimní krémy (cold cream). Mají hutnou texturu a jsou opravdu výživné. Nejsou ale vhodné pro všechny – pokud máte mastnější nebo třeba jen pórovitou pleť, může vám takový krém nadělat na tváři paseku. Cold cream je naopak ideálním společníkem pro dámy se sušší až normální pletí. Používejte je hlavně ve dnech, kdy se chystáte trávit více času venku. Vhodné budou i přípravky s obsahem bambuckého másla (100% bambucké máslo můžete využít na obzvlášť vyprahlá místa) nebo krémy s měsíčkem lékařským.

Pro „citlivky“

Majitelky citlivé pleti, které trpí na popraskané žilky nebo je tvář často pálí, by pro výživný krém měly vyrazit rovnou do lékárny.  Zimní krémy nabízí La Roche-Posay, Avéne i Bioderma. Na popraskané žilky si také můžete pořídit speciální krém, který posiluje žilní stěnu.
 

Smíšená až mastná

Pokud je vaše pleť normální až smíšená, můžete zimní krémy používat jen na sušší místa a na zbytek tváře použít krém, který není tak hutný. V případě mastné pleti se vám cold creamy asi neosvědčí – místo nich vybírejte hydratační krémy, které jsou ale zároveň bez obsahu oleje (například Clinique Superdefense). Oba typy pleti mohou přidat v případě noční péče – nechte pleť zregenerovat pod nátěrem hydratační masky.

Horalky, pozor!

Chystáte se na „lyžovačku“ do hor? Krém by neměl být jen hutný, ale měl by také obsahovat ochranný faktor. Vyzkoušet můžete Winter Cream od Panhtenol se SPF 20. Do vyšších nadmořských výšek berte SPF 50 – třeba Mountain Suncream od Piz Buin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat