Neničte si svou hřívu: Pečujte správně o vlasy i na konci léta!

Naše vlasy dostávají o dovolených pěkně zabrat. Ať už horká odpoledne trávíte u bazénu, moře nebo rybníka, koupání se na nich může nepěkně podepsat… Jak jim tedy vrátit jejich krásu?

Samotná voda vlasům samozřejmě těžko ublíží, spíše jde o nejrůznější chemikálie či nečistoty, jež se v ní nacházejí. Takže jak předejdete poničeným vlasům, aniž byste se vzdala příjemného koupání?

Bazény

Problémem vody v bazénech – ať už těch domácích či na veřejných koupalištích – je samozřejmě velké množství chloru, které se v ní nachází kvůli dezinfekci. A chlor není právě k vlasům přátelskou chemikálií… Vysušuje je, narušuje jejich strukturu, a pokud si vlasy barvíte, může se stát, že vám barva po opakovaném koupání v bazénu „vybledne“.

Jak vlasy chránit?
Než skočíte do bazénu, vlasy si namočte v normální vodě ve sprše. Po skončení koupání je rovněž pečlivě opláchněte. Pokud trávíte v bazénu prakticky celé dny, můžete zkusit nanést na vlasy bezoplachový kondicionér. Rovněž jim dopřejte pravidelnou hydratační masku.

Moře

I tady je „zloduch“ na první pohled jasný – sůl. Ani ta našim kadeřím dvakrát nesvědčí, způsobuje jejich vysušování, takže vlasy ztrácejí na objemu, síle, elasticitě i lesku, snáze se lámou a nevypadají příliš upraveně.

Co pro ně můžete udělat?
Základem je samozřejmě pečlivé opláchnutí vlasů po každém koupání – i od toho je na drtivé většině pláží k dispozici sprcha, tak ji využijte. Rovněž si na dovolenou přibalte kvalitní pečující šampon a kondicionér, chybu neuděláte ani s výživným sérem či maskou (v kufru tolik místa nezaberou a vlasům jimi prospějete).


                                                                                                                                          TIPY OD MÓDNÍ REDAKTORKY WEEF

Přírodní koupaliště

Ačkoli na první pohled by neměla být voda v rybníce, jezeře či řece žádným problémem, při současném znečištění životního prostředí musíme být opatrní i tady. Nicméně pro koupání v přírodě stačí, když si vlasy po příchodu domů pořádně opláchnete či umyjete čisticím šamponem (pokud máte možnost, vyplatí se vlasy namočit pod sprchou i před samotným koupáním v rybníce). Pak už stačí jen použít váš obvyklý kondicionér a zničených kadeří se obávat nemusíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat