Dobře skrytí nepřátelé krásné a zdravé pleti

Pravidelná péče o pleť společně s vyváženou stravou a dalšími zásadami zdravého životního stylu dokáže pomoci ke zdravé a krásné pleti. Jenže občas jí škodíme, aniž bychom to věděli.

Kde všude se skrývají nepřátelé zdravé pleti?

Mobilní telefon

Na telefon nesaháme pouze s vydrhnutýma rukama a ani prostředí naší kabelky není sterilizované. A tak si s mobilním telefonem na tvář přiložíme i nejrůznější špínu a celou řadu mikroorganismů, které mohou v závažnějších případech způsobit i některé z kožních onemocnění. Jak tohle riziko zmírnit? Každý den otřete mobil vlhčeným antibakteriálním ubrouskem.

Příliš častý peeling

Peeling patří k základním úkonům, co se péče o pleť týče. Ale i u něho platí – nic se nesmí přehánět. Častěji než dvakrát týdně byste jej své pokožce dopřávat rozhodně neměli. A rozhodně byste neměli používat příliš hrubé přípravky nebo svou pleť „dřít“. Narušíte vrchní vrstvu pokožky, takže bude nejen podrážděná, ale i náchylnější k nejrůznějším infekcím.

Špinavé štětce

Všichni vědí, že štětce, jež používáme na líčení, by se měly pravidelně prát. Jsou totiž oblíbeným útočištěm nejrůznějších mikroorganismů, které se při dalším použití štětce znovu vracejí na naši pleť. A to není nic, co bychom si přáli… Jak z toho ven? Minimálně jednou týdně dopřejte svým štětcům jemnou lázeň v podobě teplé vody s trochou šamponu. Poté je nechte oschnout na papírové utěrce.

Podložka na cvičení

Nejrůznější podložky – ať už naše nebo ty v tělocvičně – do sebe absorbují pot a mastnotu, které se tolik líbí bakteriím a nejrůznějším roztočům! Jakýkoli kontakt s pokožkou pak znamená, že si něco z nich odneseme i domů. A to naší pokožce zrovna nesvědčí. Proto svou podložku pravidelně perte či omývejte. Pokud si do tělocvičny nenosíte vlastní podložku, alespoň mezi ni a své tělo rozložte jako bariéru čistý ručník.

Doteky

Většinou si to vůbec neuvědomujeme, ale během dne se několikrát dotkneme úplně zbytečně svého obličeje. A tím si na tvář naneseme spoustu špíny a mikrobů. Jak už jsme napsali, nejrůznější infekce k nám pak mají mnohem blíže…

Stylingové produkty

Pokud používáte nejrůznější gely a pomády, může se stát, že právě ty stojí za vašimi kožními problémy v oblasti okolo vlasové linie, na krku apod. Mimochodem, podobné potíže může způsobovat nedokonale opláchnutý šampon či kondicionér. Snažte se tyto produkty neaplikovat až na kůži. A šampony a spol. vždy pečlivě opláchněte.

Polštář

Polštáře se mohou snadno stát malou (ale úspěšnou) líhní pro spoustu nikterak prospěšných mikroorganismů. Drží se na nich veškeré nečistoty, jež jsme před ulehnutím pečlivě nesmyli ze své hlavy a tváře, a také pot. Proto perte ložní prádlo vždy po týdnu používání!

Helma na kolo

Popruhy, díky nimž drží helma na vaší hlavě, se dotýkají našeho obličeje. A pokud je po každé jízdě neotřeme pečlivě antibakteriálním ubrouskem, vesele se na nich drží všemožná špína, pot a mikroorganismy.

Zdroj: newsinhealth.nih.gov, healthline.com






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat