Ranní rutina pro vaši krásu. Začněte svůj den správně

Jak začínáte svůj den? Rychlým šálkem kávy a spěchem, abyste se co nejdříve oblékla, nalíčila a odvedla děti do školy a sebe včas dopravila do práce? Pak vězte, že tím sama sobě příliš neprospíváte.

Jak by vlastně mělo vypadat naše ráno? Máme pro vás několik tipů pro zdraví i krásu.

Vypijte sklenici vody

Po noci je organismus obvykle dehydratovaný, a tak mu dopřejte nějaké tekutiny. A protože voda je pro něj tím nejlepším, dopřejte mu ji! Když vylezete z postele, vypijte velkou sklenici vody (pokud si nedokážete představit, že byste měla žaludku po ránu poslat něco studeného, samozřejmě si ji ohřejte).

Dopřejte si proteiny

Nejrůznější studie ukazují, že ráno naše tělo potřebuje především bílkoviny. Takže zapomeňte na sladkou snídani a dopřejte si spíše vajíčka nebo ke svému obvyklému jídlu přidejte ještě kvalitní jogurt. Nejenže budete mít spoustu energie, ale proteiny při snídani jsou prý skvělou ochranou před přejídáním během dne!

Vyměňte kávu za zelený čaj

Namísto obligátního ranního kafe si dopřejte k snídani šálek zeleného čaje. Kromě toho, že dokáže zrovna tak dobře probudit jako káva, je nabitý antioxidanty, které pomáhají v boji s řadou chorob a zpomalují stárnutí.

Zacvičte si

Po ránu sice většina z nás nemá času nazbyt, ale vyplatí se nějaký vyšetřit na pohyb. Ženy, které ráno cvičí, pak v noci lépe spí. Alespoň to vyplývá z nejnovějšího výzkumu.

Dopřejte vodu i pleti

Pořiďte si minerální vodu na obličej ve spreji a uchovávejte ji v lednici. Aplikujte každé ráno. Jednak vás chladná voda pěkně probudí, jednak odežene napuchlé oči a tváře.

Nezapomeňte na ochranu před UV paprsky

Ať je zima nebo léto, vždy používejte krémy s ochranným UV faktorem. Sluneční paprsky pleti prostě škodí.

Citrusové aroma

Pořádně se probudit a nastartovat do nového dne vám pomůže citrusový tón ve vašem parfému. Navíc působí i proti stresu a pomůže dobré náladě, která nám po ránu tak často chybí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat