5 tipů pro ploché bříško!

Jaro už je tady, a tak nastává období odkládání vrstev oblečení a ukazování těla. A co si budeme namlouvat – u řady z nás to tělo přes zimu lehce zkulatělo. Jak si připravit na jarní měsíce ploché bříško?

Máme pro vás 5 tipů.

Svěřte se vodě

Tedy ne doslova, máme spíše na mysli, abyste začali dodržovat pitný režim, nejlépe v podobě dostatečného příjmu vody. Ta vám totiž pomůže odplavit z těla škodliviny, jež se v něm přes zimu usadily a které si často s úspěšným hubnutím a správně fungujícím metabolismem nerozumí. A navíc voda potlačí pocit hladu, takže toho méně sníte.

Jezte pravidelně. A často!

Pravidelný přísun menších porcí potravy je v hubnutí bříška mnohem efektivnější než hladovění (o tom, jak drastické diety škodí našemu zdraví, není třeba se dlouze rozepisovat). Potřebujete především nastartovat metabolismus, a tak si dopřávejte 5 až 6 porcí denně. Ideálně vždy ve stejnou hodinu. Velikost porcí upravte svým potřebám (sedavé zaměstnání versus manuální práce, aktivní sportovec versus kavárenský „povaleč“, kojící maminka versus studentka apod.). Jezte kvalitní potraviny, nevynechávejte žádnou z důležitých živin (tedy ani tuky, ani sacharidy).

A co vlastně jíst?

Změna jídelníčků vás čeká v každém případě – konzumujte především pokrmy bohaté na vlákninu (zasytí a navíc prospívá organismu), tedy ovoce a zeleninu, luštěniny, celozrnné potraviny a další. Dále kvalitní bílkoviny, jež najdete například v libovém mase, jogurtech a sýrech (v obou případech nejlépe v nízkotučných), ale i tuky. Ty vám zajistí mimo jiné ryby, ořechy a semena nebo třeba avokádo. Rozhodně se vyhýbejte fastfoodu, polotovarům, všemu instantnímu nebo smaženému apod.

Zapomeňte na alkohol

Myslíte, že pneumatika na břiše dostala název „pivní pupek“ jen náhodou? A že je pouze záležitostí mužské části lidstva? Chyba lávky! Alkohol podporuje růst faldíků na břiše, a tak je dobré se ho ve snaze zbavit se vypouklého bříška úplně vzdát. Nemyslete, že to nejde! Pokud se vám taková změna zdá přeci jen příliš radikální, přesedlejte na bílé víno, nejlépe vinný střik. Ostatní alkoholické nápoje mají energetickou hodnotu v závratných výšinách.

Bez pohybu to nepůjde

Nebojte, nikdo po vás nechce, abyste trávili večery v posilovně (i když pokud po tom vaše srdce prahne, směle do toho). Nemusíte ani běhat maraton nebo trhnout rekord v jízdě na kole. Začněte s něčím snazším – chůzí. Choďte co nejvíc. Třeba část cesty z práce, na večerní procházky, po schodech apod. Vaše tělo bude spalovat o sto šest!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat