Harry a Meghan kážou o ekologii, ale klidně cestují soukromými letouny

19.03.2019 | Osobnosti

Britský princ Harry si opět vysloužil ostrou kritiku domácích médií. Jednak mu vyčítají, že se nechová jako pokorný člen královské rodiny, ale s manželkou Meghan si hrají na celebrity, když na stadionu ve Wembley rukama vybízejí dav k jásání a hlasitému potlesku. Ale horším prohřeškem je fakt, že na zmíněném stadionu mladší syn princezny Diany se svou chotí kážou o změně klimatu a uhlíkové stopě mladým, přičemž oba v únoru a březnu cestovali po světě soukromými letouny a vyprodukovali enormní množství oxidu uhličitého.

Harry si tento týden objednal helikoptéru k překonání cesty z Londýna do Birminghamu, přičemž mnohem ekologičtějším vlakem by tam byl za hodinu a dvacet minut, ale i značně ekologičtějším automobilem by to zvládl za dvě hodiny a spálil mnohem méně oxidů uhlíku.

Z kapes daňových poplatníků

Harry ve středu 6. března ve Wembley dvanáct tisíc mladých vyzýval k tomu, aby začali jednat a snažili se zachránit přírodu a zastavili oteplování planety. Pozval si k tomu manželku Meghan, která přitom jen pár dní předtím létala z Londýna do New Yorku a zpět soukromým letadlem, jehož produkce oxidů uhlíku na hlavu mnohonásobně převažuje produkci linkového letounu, v němž se rozpočítá produkce na stovky cestujících.

„Soukromé cestování letadly má obrovskou uhlíkovou stopu. Vévodkyně i vévoda by měli příště zvážit jiné varianty cestování,“ uvedl mluvčí organizace Friends of the Earth (Přátelé Země) v rozhovoru pro The Sun.

Zatímco cesta vlakem první třídou z Londýna do Birminghamu vyjde na čtyřiatřicet liber (asi tisíc korun), cesta helikoptérou na šest tisíc liber (asi 180 tisíc korun). A to jsou náklady z kapes daňových poplatníků. Vlak navíc jezdí každých dvacet minut. Cesta vlakem ve srovnání s linkovým letadlem sníží uhlíkovou stopu osoby o devadesát procent.


Těhotná Meghan se svým manželem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat