Sukničkář se nenapraví. Svoje chování má v genech!

Je chronický sukničkář svým způsobem nemocný? Je to v něm „jako v koze“, že neustále musí podvádět a klamat své blízké avantýrami a románky? Prý ano! Někteří lidé mají údajně sklony k nevěře geneticky dané!

Už se vám taky stalo, že jste začala chodit se šarmantním mužem, ale jakmile se vaše maminka/babička/teta dozvěděla o jeho propojení s vámi, nebyla nadšená? „Hlavně abys mu nenaletěla, Petruško. Slyšela jsem, že měl pletky s každou ženskou ve městě/vesnici, a to byl zadaný, má zlatá,“ slyšíte při každé zmínce o něm. „On takový není,“ odpovídáte s nadějí v hlase a doufáte, že máte stoprocentní pravdu. Přece byste si nevybrala chronického záletníka! Jenže, co když ano? Jak se vlastně takový člověk „nemocný nevěrou“ pozná?

Jeden gen stačí k promiskuitnímu chování

Badatelé z Binghamtonské university ve státě New York tvrdí, že sklony k nevěře mohou být v každém z nás zakořeněny v DNA, čili takto „vybavený“ jedinec si mnohdy prostě nemůže pomoct. Tato teorie vznikla na základě sledování genetické výbavy lidí, kteří podlehli polymorfismu (programování) dopaminového receptoru D4 nebo DRD4 genu, který ovlivňuje mozkovou chemii a tudíž i lidské chování.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 6 situací, které zvyšují riziko nevěry

Vedoucí výzkumu Justin Garcia k tomu pro časopis ScienceDaily poznamenal: „Už víme, že když si hodně lidí užívá sexuální aktivitu, okolnosti a chování jsou rozdílné pro každou osobnost. Někteří si užívají sexu s romantickými partnery, se kterými mají vztah, jiní nezávazně s partnery na jednu noc. Mnozí budou mít zkušenosti s více typy sexuálních vztahů. Co jsme ale nevěděli, bylo to, jak jsme motivováni k účasti na jedné formě a ne jiné, a to hlavně pokud jde o promiskuitu a nevěru.“ A tak Garcia podrobil testům 181 mladých lidí, kterým odebral vzorky DNA, na jejichž základě určil, že rozdíly v sexuálním chování by opravdu mohly být ovlivňovány genetickou variabilitou. Stále tomu moc nerozumíte?

Závislost na dopaminu žene záletníky vpřed!

„Zjistili jsme, že v případě jedinců s určitou variantou genu DRD4 byla vyšší pravděpodobnost, že měli nezávazný sex a páchali nevěru. Zdá se, že motivace pramení ze systému potěšení a odměny, který se aktivuje v případě uvolňování dopaminu (chemická látka, neurotransmiter, neurohormon vznikající v mozku, pozn. red.). V případě nezávazného sexu jsou rizika vysoká a všechny prvky zabezpečení ovlivňují uvolnění dopaminu,“ vysvětluje Garcia. Podle něj ale ne každý s tímto genotypem bude vyhledávat záležitosti na jednu noc nebo páchat nevěru. Studie pouze naznačuje, že u těchto lidí vzniká vyšší pravděpodobnost dopouštění se promiskuitního chování.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 4 zaručené tipy, jak o svého nevěrného partnera přijít!

Lze předem odhalit záletníka?

Jenže otázka spíš zní. Jak to poznat předem? Přece budoucího nápadníka nepodrobíte testům v laboratoři a nenecháte mu odebrat vzorky DNA ještě předtím, než si s ním vyrazíte? Univerzální návod bohužel neexistuje. Buď nápadník svoje slova podpoří i činy a nebude dělat blbosti ani po roce, roce a půl vztahu, kdy z něj vyprchá ta největší zamilovanost, nebo ať jde k šípku. Ono totiž vymlouvat se na biologii a na to, že „když ono to jinak nejde, zlato, je to silnější než já,“ je velmi sobecké.

Když někoho doopravdy milujete, nechcete mu nikterak ublížit a každý zdravě smýšlející člověk přece ví, že mít sex s další osobou či se s ní scházet za zády partnera, současné lásce ublíží. Pocit zrady totiž nejde z hlavy vymazat jen tak. Špatnou zprávou tedy je, že pokud máte doma chronického záletníka, jiné už to s ním nebude. Pravděpodobně má nevěru opravdu v kostech…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat