Oblečte si kostýmek: Budete se cítit mocnější a schopnější

06.05.2015 | Finance

Oblek a kravata nejsou jen sexy oblečením, které mužům sluší v očích žen. Ale působí pozitivně také na jejich mozek. Osoba, která se oblékne formálně, se cítí totiž mocněji a schopněji a její mozek pracuje lépe v abstraktní rovině než u jedince, který je v zaměstnání oblečen neformálně.

Profesor Abraham Rutchick to prokázal ve svém experimentálním výzkumu. V pěti pokusech dokázal, že studenti oblečení formálně mají lepší výsledky v testech kognitivních schopností (abstraktní myšlení) než jedinci oblečení neformálně.

„Osoby oblečené formálně měly tendenci cítit se mocněji a výkonněji, dokázaly lépe přemýšlet abstraktně, například se dokázaly na věc dívat zeširoka a nelpěly příliš na detailech. Opak byl pravdou pro ty, které nosily běžné oblečení,“ uvedl profesor Rutchick v závěru své studie.

Studenti oblečení do saka a kravaty tak byli schopni přemýšlet o problémech a situacích jako o celku, což je kvalita naprosto nezbytná pro efektivní vedení týmu. Sako tedy nejen činí člověka kompetentnějším v očích druhých, ale působí na mozek nositele tak, že jej činí schopnějším.

„Moc zahrnuje vytváření si společenského odstupu od druhých, tento odstup pomáhá vytvářet také formální oblečení. Na druhou stranu je právě tento dostup nezbytný pro abstraktní myšlení. Jedno jde ruku v ruce s druhým,“ tvrdí profesor Rutchick.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat