Život po nevěře. Dá se rozbitý vztah znovu slepit?

Čas se vrátit nedá. Partner měl milenku čili poměr, který vás trápil. Buď už jeho románek skončil, nebo se k tomu teprve schyluje, ale ve vás nastala změna – chcete se pokusit dát to s ním zase dohromady, i když tím zariskujete další zklamání. Má to tedy vůbec cenu? A co dělat pro obnovení vztahu?

„Když já pořád nevím, co s tím nevěrníkem,“ říkáte si. A doufáte, že se všechno „samo“ nějak vyřeší a že vlastně ani nevíte, jestli vůbec máte sílu něco zachraňovat. Takhle to ale nemůže trvat věčně! Nastává čas se rozhodnout.

Kdy má smysl „zapomenout“ na staré křivdy?

Jestli po partnerovi stále ještě toužíte, položte si další otázky, které navazují na ty z minulých dílů našeho seriálu. Pokud na ně nedokážete pozitivně nebo kladně odpovědět, nemá cenu se dál pokoušet udržovat vztah násilím a „lámat“ věci přes koleno.

- Je vám partner oporou, když ho potřebujete?
- Je k vám upřímný?
- Myslíte si, že s vámi rád tráví svůj čas?
- Dělí se s vámi o své radosti i starosti?
- Chodí si k vám pro radu?
- Má úctu k vaší rodině a přátelům?
- Počítá s vámi v budoucnosti?

Pokud jsou vaše odpovědi „ano“, máte u svého partnera své místo, a on zase u vás. Možná stojí za pokus dát ještě vašemu soužití šanci. Jak?


Zůstane s vámi nebo odejde za milenkou?
Ohleduplně vám odpovím! Vaše kartářka Ivona

Nový začátek krok za krokem

Zaveďte nebo obnovte společné návyky, protože ty dělají partnerství jednodušší. Do svého plánu zahrňte i ochotu naslouchat mužským problémům a potřebám – samozřejmě výměnou na stejnou protislužbu. Zkrátka vytvořte takovou domácí pohodičku, ve které budou mít místo i nové nápady, které mohou vztah posílit. Například proč pořád sedět doma? Vyhraďte si jeden den v týdnu na chvilku ve dvou mimo klasických míst. Zajděte do kina, divadla, na procházku, nebo si dejte kávu v té kavárně, kde jste randili před pár lety ještě jako čerstvě zamilovaný pár.

Pro znovuvybudování partnerského vztahu je dobré i seznámit se více s přáteli protějšku. Jednak ho to potěší, a taky tím získáte větší vliv na mužský život, protože jeho kamarádi jsou pro něj důležití. Je ovlivněn jejich názory, vnímá jejich postoje a uvažuje nad nimi. Zkuste si je tedy aspoň trochu naklonit na svoji stranu. (Čtěte také: Co si zaslouží jeho milenka? Manipulaci!)

Jak probudit v sobě navzájem staré city?

Pouvažujte i nad vytvořením společných zájmů. Nikdy jste spolu nebyli na tenise? Absolutně by vás nikdy nenapadlo doprovodit ho na fotbalový zápas? Neodsuzujte něco, co jste dosud nezkusila! Zvolte zlatou střední cestu a objevte činnost, která bude bavit vás oba. Čím víc si u ní odpočinete, tím lépe. Navození pocitu klidu vás upozorní na příjemné stránky života. Vzpomenete si, co na partnerovi vlastně tolik obdivujete, a proč jste i po těch „záletných“ problémech zatoužila spojit s ním cestu znovu.

Lék na nevěru? Existuje?!

Jako prevenci proti opakovaným nevěrám ze strany partnera upevněte rodinné vazby. Bez nich je chuť odejít od rodiny snadným krokem. Proto dodržujte jmeniny, narozeniny, projevte soucit při nemoci, nezapomínejte na výročí. K některým událostem pozvěte i širší rodinu, aby nikdo nepochyboval, že to myslíte vážně.

Na závěr je nutné dodat jednu maličkost. Nechtějte ze sebe dělat perfekcionistku, která za vším vidí vědu a řády. Cílem je krok za krokem postupovat k získání ztracené důvěry. Možná už ji v partnerovi nikdy nenajdete, i to se stává, ale možná taky dosáhnete pravého opaku. (Čtěte také: 6 situací, které zvyšují riziko nevěry)

Hodně štěstí a život bez nevěr přeje redakce Bety!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat