Nejčastější chyby, které děláme ve vztazích

V některých věcech jsme zkrátka nepoučitelné. Stokrát si můžeme říkat, že jsme s každým vztahem chytřejší a některé věci, jako například prohledávání partnerova mobilu, už nebudeme opakovat.

Jenže předsevzetí jsou jedna věc a realita druhá. Na každý pád bychom ale některé chyby již opakovat neměly. A o kterých zlozvycích je vlastně řeč?

1. Prohledávání mailů a mobilů

Začněme u chyby zmíněné hned na začátku. Ruku na srdce – kolik z nás neodolalo pokušení a prohledalo partnerovu elektronickou poštu nebo SMS zprávy? Přitom je to poměrně nebezpečný zlozvyk, za chvíli totiž uvidíte (pravděpodobně neexistující) nevěru mezi řádky i v úplně nevinné pracovní zprávě. Zbytečně se budete trápit, navíc, prozradíte-li se, jednou provždy můžete ztratit partnerovu důvěru. (Čtěte také: 6 situací, které zvyšují riziko nevěry)

2. Sdělování všeho

Komunikace je mezi partnery důležitá, to je naprosto nezpochybnitelný fakt. Ale nesmíte si myslet, že našeho partnera zajímá absolutně všechno, co jsme kdy dělaly, řekly, neřekly, co nás napadlo, co jsme snědly, vypily, koho jsme potkaly, co kde zajímavého prodávají... Vždyť vy také „vypínáte“, pustí-li se například do podrobného popisu fotbalového zápasu, úmorného jednání se šéfem nebo kamarádových posledních alkoholových dobrodružství. Takže informace trochu selektujte a některé sdělujte třeba kamarádce. Ocení je více a vy aspoň nebudete naštvané, že vás „ten váš neposlouchá“.


Má cenu o něj bojovat?
Prozradím vám, zda zůstat, nebo jít dál! Astroložka Anna

3. Zaměňování příčin

Naštval vás, protože vám z lednice bez optání snědl zbytek čokoládového dortu, který jste si šetřila? Tak mu řekněte, že vás naštval, protože vám z lednice bez optání snědl zbytek čokoládového dortu, který jste si šetřila. Nezačínejte debatu o vzájemné důvěře, odpovědnosti, strachu ze závazků, spolehlivosti...

4. Čekání na ideál

Příliš sníme o princi na bílém koni, který stejně nikdy nepřijde, a pak býváme hodně zklamané. Zbytečně. Ideální muž, podobně jako ideální žena, zkrátka neexistuje.

5. Sedání v koutě

Často se spoléháme na to, že „ten pravý“ nás jednou stejně objeví sám, bez našeho přičinění. Neobjeví. Musíme prostě hledat.

6. Zapomínání na přátele

Když jsme zamilované, tolik se vznášíme v oblacích, že zanedbáváme své přátele. Neděláme to schválně, ale prostě chceme trávit veškerý čas se svým novým objevem a objektem naší lásky, takže odmítáme pozvání na dámské jízdy, pyžamové večírky, posezení s kolegy, třídní srazy apod. Jenže bychom si měly uvědomit, že naši přátelé tu pro nás také byli, když jsme se potřebovali někomu vyplakat na rameni. Co když si kamarádka, která nás zve na čaj, potřebuje vylít srdce, protože je zklamaná nějakým vztahem? Neměly bychom tu pro ni také být? Takže, zkuste více vyvažovat a spravedlivě dělit čas mezi partnera a přátele.

7. Utíkání před problémy

Řada z nás si myslí, že za ně partner vyřeší všechny problémy. Omyl. My jsme ty jediné, které mohou dát svůj život do pořádku. (Čtěte také: Co dělat, když vás milování s partnerem omrzí?)

8. Mlčení jako trest

Když nás partner naštve, často se rozhodneme potrestat ho tím, že s ním nepromluvíme. Jenže tenhle postup má hned dva háčky. Tak jednak nikdo neumí číst myšlenky, takže jen těžko váš partner pochopí, co vlastně „provedl“, a jednak technika mlčení je výlučně ženská záležitost – muž si ani nemusí všimnout, že jste naštvaná. Zkrátka je přesvědčený, že mlčíte, protože asi nemáte co říct.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!

9. Zatajování sexuálních fantazií

Jak bylo řečeno výše – váš partner vám nedokáže číst myšlenky, takže pokud se vám při sexu něco nelíbí, nebo naopak o něčem sníte, nestyďte se a s pravdou ven. Budete spokojenější oba.

10. Přílišné přemýšlení

Některé z nás strašně rády analyzují každičkou událost, která se ve vztahu objevila, a přikládají jim nesmyslnou důležitost (pokud se budete v něčem rýpat celý týden, samozřejmě najdete něco špatného, nebo přinejmenším podezřelého). Takže přemýšlíte, proč se vám z týdenní pánské jízdy vůbec neozval? To je v pořádku. Ale přemýšlíte, proč se vám během večera s kamarády ozval jen dvakrát a ne třikrát? Přeháníte to.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat