Stres zásadně ovlivňuje ženský orgasmus

Orgasmus je mimořádně zvláštní a povznášející pocit, který lidé prožívají při sexu a který se objevuje po překročení určité hladiny sexuálního vzrušení. Jenže co když tomu tak není? Ženské vyvrcholení ovládá i smutek nebo úzkost! Jak na takovou situaci reagovat?

Bohužel, život je plný stresu a nepokoje, který ovlivňuje všechno od ranního vstávání po večerní usínání. Hlavně s tím orgasmem je to prostě v pytli. Čím víc se o něj snažíte, tím víc se vám vinou tlaku vzdaluje. Umíte si vysvětlit pravý důvod? Podle australské sexuoložky Vivienne Cass existují tři typy žen, jejichž orgasmus ovlivňuje právě stres a nepokoj. Tady je jejich popis.

1. typ: Žena, která reaguje na stresující událost

„Některé ženy si dělají starosti s tím, co je třeba udělat a co se do budoucna může přihodit. Tyto emoce jsou přirozeně v rozporu se sexuálním vzrušením. Jak se můžete uvolnit a nechat se unášet sexuálními zážitky, když máte plnou hlavu starostí?“ chápe situaci odbornice ve své knize Opojný orgasmus, ve které přidává i návod, co s tím.

Zamyslete se nad tím, zda se váš život hodlá brzy vrátit do normálu. V mezičase se zaměřte na partnera a dbejte na to, abyste si byli blízcí a aby vám byl oporou. Mluvte s ním o tom a zkuste se dohodnout, aby sex dočasně nahradilo mazlení, něžné masáže, kino nebo jiné příjemné aktivity. Hlavně si nedělejte starosti. Přijměte situaci takovou, jaká je.

2. typ: Žena, která si dělá starosti úplně se vším

Jedná se o úzkostlivou povahu, tedy ženu, jejíž vyvrcholení ovládá stres a nepokoj – ne dočasně, nýbrž neustále. Patříte k této skupině? Pak si neustále děláte starosti s tělesnou váhou, atmosférou, prací, nedostatkem času, nevhodnou příležitostí, velkým teplem v pondělí, zimou v úterý a tak dále. Charakterizuje vás nervozita.

„Jste-li úzkostlivý typ a toužíte po dosažení orgasmu, budete muset začít brát svět jinak,“ radí zmíněná sexuoložka s tím, že podobný pesimistický přístup k životu díru do vzrušení neudělá.

„Doporučuji vám návštěvu psychologa, který vám vysvětlí, proč patříte mezi pesimisty a co s tím můžete udělat,“ dodává Vivienne Cass. Možností je i nějaký osobní program změn, který vás přiměje k relaxaci. Obrátit se můžete i nějakého dobrého kouče, který se specializuje na osobní růst nebo zbavení se strachů. (V tomto případě dejte na doporučení.)

3. typ: Žena, která se nemůže zbavit smutku

Úmrtí manžela? Jiná stresující, významná událost? Není se čemu divit. „Setkala jsem se se ženami, které ještě rok po smrti milované osoby truchlily tak, jako by se to stalo včera. Některé z nich měly pocit, že kdyby přestaly cítit žal, znamenalo by to, že je jim to jedno. Zbývající z nich patřily k ženám, které nebyly v době ztráty schopny pořádně se vyplakat a vlastně truchlí dodnes,“ dál popisuje odbornice. Co doporučuje?

Podle ní je potlačování citů špatné pro zdraví, mysl i sexualitu. Zkuste si najít někoho, komu se můžete otevřít. Je jedno, o koho se jedná (kamarádku, terapeuta, partnera). Výzkum totiž ukazuje, že ženy, které se mají o koho opřít, zvládají stres lépe.

„Mimochodem, v době, kdy budete pracovat na svých emocích, půjde sex stranou. Objetí či masáž vám však možná přijdou vhod. Netrapte se, pokud se vám bude chtít plakat. Je to naprosto přirozená reakce,“ uzavírá Vivienne Cass a přidává další tip.

Pokud nebudete mít během období hlubokého zármutku na sex ani pomyšlení, nezapomeňte to říct partnerovi. Vysvětlete mu, že nemůžete prožívat smutek a rozkoš zároveň. (I on potřebuje vědět, co se vlastně děje. Předejdete tak nedorozumění.)

Zdroj: www.abc.net.au/health/features/stories/2014/10/28/4116350.html, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6430637/, journals.sagepub.com/doi/10.2190/NBK8-VL8W-ADHV-JKTC






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat